Preko 90 učenika na Otvorenom prvenstvu u plivanju na Gradskom bazenu Požega

Natjecatelj na otvorenom prvenstvu u plivanju
(FOTO: 034Portal)

15.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 6176

90-tak učenika gradskih osnovnih i srednjih škola, sudjelovalo je danas na Otvorenom prvenstvu grada u plivanju za učenike, na Gradskom bazenu Požega. Natjecanje je u organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško-slavonske županije, uz potporu Grada Požege.






- Na ovo natjecanje sam se prijavio jer se održava prvi puta u Požegi nakon dugo vremena i čast je sudjelovati na njemu. Ovo ljeto sam se puno kupao na bazenu. Čim sam došao s mora sam nastavio dolaziti ovdje. Plivat ću četiri puta mješovito  po 50 metara pojedinačno i četiri puta po 50 metara slobodnim stilom. Volim plivati i nadam se dobrom uspjehu - rekao je Marko Blažević, učenik 8. razreda OŠ Julija Kempfa.




Osnovne škole imaju četiri ekipe po osam natjecatelja, a ostatak natjecatelja je iz srednjih škola. Najveći interes za natjecanje pokazali su mladići iz požeške gimnazije.



- Kod mladića srednjih škola je velik interes, a kod djevojaka je malo drugačija situacija. U srednjoj školi ima dosta djevojaka koje neznaju plivati što je porazno.  Ovaj bazen i škola plivanja poradit će da bude što manje neplivača. Porazno je da u srednju školu dolaze neplivači. Plivanje je gotovo kao pismenost. Predložili smo požeškim i drugim školama da već od 1. ili 15. svibnja sljedeće godine, do 15 lipnja održavaju nastavu tjelesno-zdravstvene kulture na bazenu, da što više djece savlada plivanje - rekao je tajnik Školskog sportskog saveza Požeško-slavonske županije, Josip Neferović.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI