¨Kad bi dobili Glavicu na korištenje dva vikenda u mjesecu, maknuli bi mlade vozače s ceste.¨

Igor Zubić, Krešimir Pavelić i Zlatko Jaroš
(FOTO: 034Portal)

14.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 8650

Pred nama je oktanski vikend u Požegi na stazi Glavica. U subotu i nedjelju održat će se Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Više o svemu rekao nam je tajnik organizatora, Moto kluba Požega Promet, Zlatko Jaroš. Oni su ove godine glavni organizatori, a prošle godine su bili suorganizatori.

- Imamo preko 70 prijava, a imamo naznake da će nam doći i vozači iz Rumunjske. Vozit će se četiri utrke prvenstva Hrvatske. To su cestovne moto utrke, oldtimer utrke, skuteri i "super moto" koja ima četiri klase. Imamo deset klasa oldtimera plus prikolice što će biti revijalna utrka. Treninzi kreću u subotu već od 8.30 sati. U subotu je jako gust raspored, dok u nedjelju zagrijavanja kreću zagrijavanja u 9.30 sati, a u 13 sati kreću utrke - rekao je Zlatko Jaroš.




Jedini požeški predstavnici u oldtimer klasi bit će Krešimir Pavelić i Igor Zubić.


- Ove godine sam vozio utrku prvenstva Hrvatske s polovičnim uspjehom. Prošle godine na Glavici sam imao najbolje prolazno vrijeme, ali nažalost nisam završio utrku. Nadam se da će ove godine biti bolje. Drago mi je što smo na Glavici, ali nije mi drago što nemamo novih vozača. Cilj nam je da se pojavi neko novo lice koje će nastaviti tradiciju požeškog motociklizma - rekao je Krešimir Pavelić, jedan od najstarijih vozača u Hrvatskoj.



Kaže da mladih vozača nema zbog situacije oko staze Glavica na koju vozači nemaju pristup te ne mogu trenirati. On osobno na Glavici prošle godine nije napravio niti jedan krug jer je nemoguće ući na taj vojni poligon.

- Bili bi zadovoljni da imamo pristup dva vikenda u mjesecu da se dečki  s prometa i ulice povuku u kontrolirane uvjete. To je ponekad opasan sport, ali na poligonu je sigurnije jer nema drugih sudionika u prometu. Taj poligon bi trebao biti na  korištenje građanima, ne samo Požege, a poslije mi imamo ideje kao što je škola sigurne vožnje. Sramota je da moramo ići trenirati na poligon u Banja Luku jer je on najbliži, a imamo poligon u Požegi - rekao je Krešimir Pavelić.



- Prošle godine sam sudjelovao na utrci nakon desetak godina izbivanja pa je u pitanju bilo ispitivanje samog sebe i staza, ali ove godine je drugačije. Drugi sam u ukupnom poretku u Hrvatskoj, zaostajem 30-tak bodova i još uvijek sam u igri za prvaka. Konkurent iz Karlovca je iskreno bolji i spremniji vozač.  Voljeli bi da se i mladi vozači zainteresiraju i da ih odvučemo s ceste kako bi izbjegli nesreće. Na utrci je u igri dosta bodova i ja se neću predati do zadnjeg kruga, a sada kako bude bude - rekao je vozač u oldtimer klasi, Požežanin Igor Zubić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI