Dan voćara u Lipiku uz natjecanje u kuhanju pekmeza i pečenje rakije

Dan voćara
(FOTO: Compas)

14.09.2016. | 034Portal/Compas
Pregleda: 2710

U prigodi obilježavanja Dana grada Lipika, u parku kod Jelkinog brijega u nedjelju 25. rujna od 9 do 19 sati održava se treći po redu Dan voćara u Lipiku koji i ove godine uz jaki stručni dio prati i bogat zabavni program.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i mjesto je susreta poduzetnika i svih onih koji dijele poveznicu voćarstva i povrtlarstva, prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja s naglaskom na razmjenu iskustva, pristup informacijama te povezivanju postojećih i potencijalnih proizvođača, poduzetnika.

Uz zabavni program i ugostiteljsku ponudu tijekom dana posjetitelje očekuju atrakcije pečenja rakije, natjecanje u kuhanju pekmeza, lunapark kao i turistički obilasci lokalnih znamenitosti turističkim vlakićem i fijakerom s lipicancima ergele Lipik.


U okviru sajamskih događanja od 11 sati predviđeni su STRUČNI PANELI s temama:


• ISKORAK FRUTARIJE NA TRŽIŠTE POVRĆA - poziv na suradnju lokalnih OPG-a na planski otkup i proizvodnju povrća i voća - Zlatko Matijašević, direktor Frutarija d.o.o.

• PROGRAM RURALNOG RAZVOJA ZA MALE I MLADE POLJOPRIVREDNIKE - Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencija LIRA d.o.o.

• PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "ETNO KLISA" - ETNO UDRUGA MJEŠTANA KLISE U SURADNJI SA SAVJETODAVNOM SLUŽBOM POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

- POLITIKA I OSNOVE KNJIGOVODSTVA OPG-A - Jasna Kladarić, viša stručna savjetnica (agroekonomika)

- TEHNOLOŠKO TEHNIČKE SMJERNICE UZGOJA - Tomislav Pojer, viši stručni savjetnik (hortikultura)

- EKOLOGIJA I POLJOPRIVREDA, Snježana Pešut Pilon, viša stručna savjetnica (ekološka poljoprivreda)

- PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ETNO UDRUGE MJEŠTANA KLISE - rad, ciljevi, vizija - Klaudija Pintarić, tajnica udruge

 • OSNIVANJE ETIČNE BANKE - razvojna banka u vlasništvu svojih članova - Đuro Ružićić, direktor regije Zadruge za etično financiranje i etične banke

Nakon stručnog izlaganja u zajedničkom druženju izlagača, sudionika i stručnih predstavnika organiziran je obilazak hladnjače s ULO tehnologijom kapaciteta 3.000 tona voća u Poduzetničkoj zoni u Lipiku tvrtke Frutarija, piše lipički portal "Compas"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI