U našoj je županiji lani zaposleno 77 osoba s invaliditetom

Alen Kolar iz Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
(FOTO: Mario Nakić)

28.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5001

Položaj osoba oštećenog sluha na tržištu rada bila je tema javne tribine danas održane u prostorijama Udruge gluhih i nagluhih osoba Požeško-slavonske županije. Na tribinu su pozvani, osim članova udruge, predstavnici brojnih gradskih i županijskih institucija i ustanova. Govorio je Alen Kolar iz Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, koji je predstavio njihove ciljeve i rezultate.

- Poslodavci, prema Zakonu o zapošljavanju osoba s invaliditetom, imaju pravo na novčanu naknadu za svaku zaposlenu osobu s invaliditetom, kao što imaju pravo na naknadu i same osobe s invaliditetom kada se samozaposle. Iz našeg fonda im se isplaćuju poticaji, koji mogu biti redoviti ili jednokratni. Tijekom prošle godine s područja Požeško-slavonske županije 17 tvrtki je zatražilo poticaje za ukupno 77 zaposlenih osoba s invaliditetom - rekao je Kolar.

Prije same tribine, okupljene je pozdravila Jadranka Vukoja, predsjednica Udruge gluhih i nagluhih osoba te se zahvalila partneru Gradu Požegi i pokrovitelju projekta - Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI