Jednoglasno usvojene sve tri točke dnevnog reda

Gradsko vijeće Grada Požege
(FOTO: 034 Portal)

08.09.2016. | 034 Portal
Pregleda: 4481

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege sve tri predložene točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene.




Prva točka dnevnog reda bila je prijedlog Rješenja o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Požega. Na natječaj za ravnatelja javile su se četiri osobe, a Upravno vijeće Dječjeg vrtića predložilo je dosadašnju ravnateljicu Sandu Lukić na mandat od četiri godine.


Na raspravu o prvoj točki dnevnog reda javila se vijećnica Blagojka Leko, te izrazila žaljenje što novoizabrana ravnateljica nema visoku stručnu spremu.


Druga točka dnevnog reda odnosila se na sufinanciranje rada Katoličke škole u iznosu od 320 tisuće kuna. Od tog iznosa sa 140 tisuća kuna sufinancirat će se materijalni troškovi, a sa 180 tisuća kuna sufinancirat će se dva učitelja u produženom boravku.

Treća točka dnevnog reda ticala se prijedloga Odluke o produženom boravku u tri osnovne škole na području grada Požege, za što će iz proračuna biti izdvojeno 513 tisuća kuna.




"Grad Požega ima šest učiteljica u produženom boravku i dvije učiteljice u Katoličkoj osnovnoj školi. To gradski proračun košta nešto više od 700 tisuća kuna. Mislim da smo značajno podignuli standard ovom odlukom. Trendovi u našem gradu pokazuju da roditelji nemaju rješenja kuda s djecom poslije nastave i pokazuje se sve veća potreba da djeca duže ostanu u školama. Koliko god imamo problem pada broja novorođene djece i upisanih u prve razrede, ne možemo bježati od odgovornosti da ne stvaramo uvjete i nekakve popravke u školama koji su nužni da bi škole upravo funkcionirale prema ovih zahtjevima koji se pojavljuju. Hvala vam što ste prepoznali da je ovo ispravan put i odluka", - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na sjednici Gradskog vijeća.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI