Groblje sv. Ilije dobiva novu stazu, rasvjetu i ulazna vrata

Groblje sv. Ilije
(FOTO: Grad Požega)

07.09.2016. | 034 Portal/Grad Požega
Pregleda: 4233

U tijeku je uređenje glavne staze na Groblju sv. Ilije u Požegi. Radovi obuhvaćaju postavljanje betonskih opločnika na dijelu staze u smjeru istok-zapad u dužini od oko 60 metara. Naime, u prvoj fazi uređenja opločnici su postavljeni do spoja sa stazom koja vodi prema starom centralnom križu, a ovim će radovima biti postavljeni sve do istočnog ulaza u samo groblje.

U sklopu opločenja staze rješava se i problem oborinskih voda ugradnjom slivnika za odvodnju i drenažom. Ujedno su provedeni kablovi za električnu energiju kako bi se i na taj dio groblja postavili dodatni rasvjetni stupovi. Ujedno se stvaraju preduvjeti za postavljanje videonadzora groblja u narednom periodu. Opločnici se postavljaju i uz kapelicu sv. Ilije koja je, podsjetimo, obnovljena 2008. godine. Na taj će način dodatno biti proširen podest uz samu kapelicu. Na istočnom dijelu groblja, gdje je godinama postojao samo prolaz, bit će postavljena nova ulazna vrata (kapija) kako bi građani uz ulaze na južnoj i zapadnoj strani groblja mogli ulaziti i s te strane, poručuju iz Komunalca.

Procijenjena vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna bez PDV-a, radove financira Komunalac Požega d.o.o. iz grobljanske naknade, a završetak je planiran do kraja rujna.


Izvor: www.pozega.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI