Ukradeno 480 tisuća eura iz požeške tvrtke

06.09.2016. | 034 Portal/Požega Eu
Pregleda: 19634

Policijska uprava požeško-slavonska jučer nas je u izvješću obavijestila o krađi vrijednoj nekoliko stotina tisuća eura.

Kako danas prenosi Požega Portal -Udruga za informiranje javnosti i totalno neovisan istraživački portal radi se o svoti od 480 tisuće eura bez kojih je ostao požeški gospodarstvenik, vlasnik tvrtke koja se bavi otkupom žitarica i prodajom poljoprivrednih strojeva.

Pljačka se dogodila u razdoblju od 4. do 28. kolovoza 2016. godine putem nepoznate IP adrese. Na taj način nepoznati počinitelj je pristupio korisničkim računima trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je mijenjao sadržaj e-mail pošte, te tako oštetio trgovačko društvo.


Cijela pljačka odigrala se tijekom vikenda kada je teže pratiti tijek transakcija na računima. Za sada nije poznato postoji li sustav osiguranja u ovakvim slučajevima, odnosno hoće li banka preuzeti dio obeštećenja svoga klijenta, a riječ je oko 100 tisuća eura.


Da li je stvarno moguće provesti ovakav oblik računalne pljačke danas kada je tehnologija napredovala ili je nešto drugo u pitanju!?

Pokušat ćemo što prije stupiti u kontakt sa vlasnikom tvrtke kako bismo upotpunili informacije.

Izvor: www.pozega.eu


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI