¨Mladi predsjednik HDSSB-A koji je završio studij elektrotehnike s prosjekom ocjena 5,00 i Rektorovom nagradom”

Dragan Vulin
(FOTO: 034Portal)

06.09.2016. | HDSSB
Pregleda: 18374

Predstavljamo Dragana Vulina, nositelja liste HDSSB/HKS u V. izbornoj jedinici. Rođen je 1. svibnja 1986. godine u Osijeku. Završio je srednju Elektrotehničku i prometnu školu, a već je u toj dobi bilježio zavidne uspjehe. Naime, tijekom srednjoškolskog obrazovanja bio je državni prvak u natjecanju iz predmeta Osnove elektrotehnike, i to dva puta, te je nekoliko puta sudjelovao na državnom natjecanju iz fizike.

Nakon završene srednje upisuje sveučilišni studij elektrotehnike na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, gdje je dobitnik Rektorove nagrade za postignut uspjeh na studiju. Dobitnik je i godišnje nagrade "Hrvoje Požar” Hrvatskog energetskog društva za izvrstan uspjeh u studiju te je dva puta finalist akcije "Top stipendija za top studente". Odmah nakon završetka studija, na kojem s prosjekom ocjena 5,00 postaje magistar inženjer elektrotehnike, ostaje raditi na Fakultetu kao znanstveni novak na radnom mjestu asistenta na Zavodu za elektrostrojarstvo, gdje drži auditorne i laboratorijske vježbe iz pet kolegija na sveučilišnom preddiplomskom studiju elektrotehnike, stručnom studiju elektrotehnike, te na diplomskom studiju elektrotehnike, smjeru elektroenergetika. Autor je više znanstvenih radova iz područja obnovljivih izvora energije i energetske elektronike te član nekoliko stručnih timova na projektima financiranim od strane Europske unije. Također, pohađa i poslijediplomski doktorski studij elektrotehnike.

Godine 2009. izabran je na dužnost zamjenika načelnika Općine Erdut iz reda hrvatskog naroda koju volonterski obnaša do 2013. godine, kada, u lipnju, postaje zamjenik župana Osječko-baranjske županije, izabran na lokalnim izborima s liste kandidata za župana dr. sc. Vladimira Šišljagića.


Dragan Vulin je Elektrotehnički fakultet završio s prosjekom ocjena 5,00 uz primljenu Rektorovu nagradu.


Nezadovoljan stanjem u zavičaju te odnosom ostalih političkih stranaka prema Slavoniji, u politiku se aktivno uključuje 2008. godine učlanjenjem u Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB), svoju prvu i jedinu stranku. Šest godina poslije, 2014. godine, postaje predsjednikom HDSSB-a.

Iz radničke obitelji, sin hrvatskoga branitelja, dragovoljca Domovinskoga rata, kao petogodišnji dječak ratne 1991. godine morao je s obitelji napustiti svoj dom i bio prognanik do mirne reintegracije 1998. godine.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI