Za prvi dan školske godine uređena Područna škola u Kuzmici

Područna škola u Kuzmici
(FOTO: 034Portal)

05.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 7982

Devet učenika prvih razreda osnovne škole upisalo se u Područnu školu u Kuzmici. Putem pilot projekta "Energetske obnove zgrada" škola je u potpunosti obnovljena te će im prvi dan škole biti još ljepši. Škola je obnovljena iz sredstava fondova Europske Unije(80 posto)  i iz proračuna Županije Požeško - slavonske(20 posto).









- Dragi prvašići. Današnji dan je najvažniji u vašim životima do sada, ali i jako važan vašim roditeljima. Želim vam puno sreće i veselja u ovoj školi i znam da će vam biti lijepo. Mi smo zaduženi osigurati uvjete školovanja i ugodnog življenja. Ovaj projekt je želja da sva djeca s područja Pleternice koja obuhvaća 12 područnih škola imaju jednake uvjete. Uz pomoć fondova EU i Županije uspjeli smo obnoviti deset područnih škola - rekla je gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić.

Dodala je da je na pleterničkom području ostalo za obnoviti  još svega dvije škole, a to su PŠ Zarilac i PŠ Požeška Koprivnica. 



- Čestitam vam prvi dan škole. Nažalost svake godine se u osnovne škole upisuje sve manje djece. Vjerujem u mladost i ljude i da će to sljedeće godine biti drugačije. Lokalna i regionalna politika bori se za stvaranje dobrih uvjeta. Dokaz tome je i uređenje ove škole. Vjerujem da će se još života vratiti u naša sela i Slavoniju. Želimo sve naše područne i osnovne škole podignu na još višu razinu. Tendencija nam je da se u svim školama uvede jednosmjenski rad, sukladnu razvoju kapaciteta proširenja kola, a ne na temelju smanjenja broja djece - rekao je župan Alojz Tomašević.

Svojim novim prijateljima obratio se učenik trećeg razreda škole u Kuzmici, Bruno Brekalo.



- Dobro došli dragi roditelji, dobro došli đaci prvaci u našu lijepo uređenu školu. Vama u čast smo mi učenici pripremili program. Pristižu naši đaci prvaci, plahi ko ptice lastavice kad sjednu na strujne žice. Dobro došli djeco, škola vam je širom otvorila vrata. Dočekala vas u njoj riječ Hrvatska, pisana slovima od zlata - rekao je.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI