Vozači oprez, djeca u prometu!

Djeca Pleternica tribina igralište
(FOTO: Vjeran Blašković)

05.09.2016. | 034 Portal
Pregleda: 2517

Policijska uprava požeško-slavonska početkom svake školske godine provodi niz represivnih aktivnosti u cilju zaštite školske djece koja se pojavljuju kao sudionici u prometu. U skladu s tim pozivaju sve vozače na dodatan oprez s obzirom da na području Požeško-slavonske županije u 15 osnovnih i 47 područnih škola u prve razrede ove školske godine kreće 731 učenik. To su djeca koja najčešće po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu i njihove psihofizičke sposobnosti još uvijek nisu dovoljno prilagođene uvjetima u cestovnom prometu.

U prometnim nesrećama tijekom ove godine na području Policijske uprave požeško-slavonske sudjelovalo je 28 djece od čega dvoje u svojstvu vozača, 23 kao putnici i troje kao pješaci te je njih 12 ozlijeđeno, dvoje teško i 10 lakše. Statistički pokazatelji ukazuju na činjenicu da se unatoč poduzetim mjerama na zaštiti djece i nadalje bilježe stradavanja djece u prometnim nesrećama. Stoga će policijski službenici pojačano kontrolirati i prekršajno sankcionirati vozače koji u zonama škola budu činili prometne prekršaje poput nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, oduzimanja prednosti pješacima, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i sl.

Isto tako, Policijska uprava požeško-slavonska poziva roditelje da pripreme svoje dijete kako bi moglo samostalno sudjelovati u prometu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI