Kako napraviti dobar Fiš-paprikaš i šarana na rašljama

Šaran na rašljama u porciji
(FOTO: 034portal)

02.09.2016. | 034portal
Pregleda: 9495

U parku pokraj Orljave i ove je godine organiziran uvijek dobro posjećeni gastro događaj "Fišijada". Na natjecanje u kuhanju fiša prijavilo se 59 natjecatelja iz pet slavonskih županija.

Sve prisutne goste i natjecatelje pozdravio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Zaželio je svim natjecateljima puno sreće u kuhanju fiša i neka najbolji pobjedi.






"Prvi put sam na požeškoj fišijadi i došao sam skuhati dobar fiš. Za dobar fiš potrebno je imati puno ljubavi prema kuhanju i samo kuhati. Nema tu neke tajne, svi stave papriku, ribu, luk i kuhaju. Što se tiče ribe, u fiš je najbolje staviti šarana i malo soma", - rekao je Kristijan Katušić, jedan od natjecatelja iz Babine Grede.











"Za dobru ribu na rašljama treba dodati pikantni začin da dobije dobar okus. Riba mora ostajati dan do dva u pacu kako bi povukla sve mirodije. Ima tu jako puno posla od čišćenja ribe i kvalitetnog presjecanja ribe da bude uredna. Bitna je vatra (što manje plemena i dima i što više žara) i rok pečenja. Riba se peče otprilike 45 minuta do sat. Po mišljenju ugostitelja najbolja težina šarana za rašlje je od 1,70 do 1,80 kg", - rekao je Ivan Dujmović iz Vidovaca.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI