Zdravko Marić: ¨Država treba napraviti iskorak u olakšanju poslovanja gospodarstvenicima¨

Zdravko Marić
(FOTO: 034Portal)

02.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 4617

Ministar financija Zdravko Marić, danas je u Županijskoj vijećnici održao radni sastanak s gospodarstvenicima Požeško-slavonske županije.Raspravljali su što i kako napraviti da bi gospodarstvenicima olakšali uvjeti poslovanja, kako bi svi skupa ostvarili prioritet u Hrvatskoj, a to je gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta.

- Zalažemo se za područje porezne reforme. Siguran sam da gospodarstvenike zanimaju i ostali nameti, ali i ne samo fiskalni dio nego i razna područja koja olakšavaju način poslovanja. Država tu treba napraviti iskorak. Postoji niz administrativnih barijera koje otežavaju normalno funkcioniranje, dobivanje dozvola, investiranje i gospodarsku aktivnost - rekao je Zdravko Marić.




Na pitanje razmišlja li se o smanjenju PDV-a na hranu kako bi se pomoglo Slavoniji ministar je odgovorio da je puno jača mjera gdje bi se snižena stopa PDV-a koristila na poljoprivredne inpute, sirovine koje proizvođači koriste u samoj proizvodnji, kao što je sjeme, sadnice, gnojivo, stočna hrana.




- Zalažemo se za cjelovitu i sveobuhvatnu poreznu reformu koja ne uzima samo PDV nego sve ostale porezne oblike. Za naše poljoprivredne proizvođače kao i za sve  najjača poruka i mjera je snižavanje opće stope poreza na dobit. Za poljoprivredne proizvođače i male i srednje obrtnike predlažemo da se ona snizi na 12 posto - rekao je Marić. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI