Biskup Škvorčević uputio sažalnicu roditeljima poginulih djevojaka

Požeški biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Lidija Galić)

31.08.2016. | 034Portal/Biskup Škvorčević
Pregleda: 15000

U ranim jutarnjim satima 28. kolovoza u Resniku pokraj Pleterenice u saobraćajnoj nesreći izgubile su život Sara  Perešin i Sara-Marija Jug iz župe Čaglin. Zajednički sprovod je danas na čaglinskom groblju.

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je izraze suosjećanja obiteljima poginulih djevojaka pismom poslanom župniku čaglinske župe Milanu Klobučaru. U pismu biskup kaže: "Smrt Sare Perešin i Sare-Marije Jug u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano ujutro minuloga 28. kolovoza duboko me potresla. Koliko li je taj događaj unio žalosti, boli i tjeskobe u srca njihovih roditelja, drugih članova obitelji, rodbine, školskih prijatelja i onih koji su ih poznavali? Želio bih svima njima, napose roditeljima posvjedočiti svoju iskrenu kršćansku blizinu i suosjećanje u boli.

"Pripadam duhovnoj rodbini preminulih djevojaka jer sam povezan s njima krsnim otajstvom i biskupskim poslanjem. Ove i prošle godine podijelio sam im sakrament svete Potvrde u čaglinskoj župnoj crkvi, susretao Saru kao ministranticu u svetim slavljima i u drugim prigodama. Stoga s posebnim osjećajima dijelim tugu cijele čaglinske župne zajednice i naše Biskupije zbog njihova odlaska s ovoga svijeta".


"Tješi me da su se preminule djevojke uvečer prije svoje smrti pridružile molitvenom mnoštvu vjernika u Pleternici, sudjelovale u devetnici Gospi od suza, utkale se tako u zajedništvo Gospinih štovatelja, povjerile se Isusovoj Majci u čijim suzama prepoznajemo njezinu brižnu ljubav koja ih je zacijelo otpratila u vječni zagrljaj nebeskog Oca i privela k pobjedi nad smrću svoga Sina"


"Za tom puninom postojanja preminule djevojke čeznule su i onda kad su u noći svoje smrti tražile u Požegi mjesto susreta s drugim mladima i željele se s njima radovati životu. Vjerujem da su u smrti prešle iz ovog prolaznog svijeta u susret sa Stvoriteljem njihova nemirna srca, i da su u njegovoj ljubavi utažile duboku žeđ za životom.
Gospodine župniče, molim Vas da njihovim roditeljima prenesete jamstvo moje trajne povezanosti s njima u molitvi za njihove preminule kćeri. Neka Gospodin svojom blizinom, svjetlom i mirom pohodi, utješi i izliječi njihova ucviljena srca" završava biskup Škvorčević sažalnicu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI