U Općinu Čaglin dosad pristiglo 200 prijava

Zbog suše i slabijeg prinosa je berba kukuruza počela mjesec dana ranije
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

26.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4014

Zadnji je dan za prijavu štete od elementarne nepogode, koju je zbog suše pretprošlog petka proglasio župan Marijan Aladrović za područje cijele Požeško-slavonske županije. Prema informacijama koje je 034portal prikupio u upravama općina i gradova, najveći broj prijava dosad je pristiglo u Općinu Čaglin - čak 200 do 11 sati, a prijave i dalje stižu. Prema prvom izvješću povjerenstva u Čaglinu, šteta na tom području iznosila bi oko 4,5 milijuna kuna, no po svemu sudeći bit će i veća.

Na području Grada Lipika pristiglo je oko 150 prijava, a šteta je procijenjena na 7,5 milijuna kuna što je polovina lipičkog proračuna. I u Općinu Velika je dosad pristiglo oko 150 prijava, a procjenjuje se da će šteta prelaziti 30 posto općinskog proračuna.

Općine Velika i Čaglin te grad Lipik prvi su inicirali i zatražili od župana proglašenje elementarne nepogode zbog dugotrajne suše koja se odrazila na mnoge poljoprivredne kulture. Budući da je proglašena nepogoda za područje cijele županije, ukupna će se šteta mjeriti u desetcima milijuna kuna, a broj prijava mogao bi premašiti jednu tisuću.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI