Najgizdavija Šokica je Anamarija Mazal iz Buka

Izbor za Najgizdaviju šokicu
(FOTO: 034 Portal)

29.08.2016. | 034 Portal
Pregleda: 9503

Ove godine na izboru za najgizdaviju Šokicu, najbećarušu i najautentičniju nošnju natjecalo se jedanaest djevojaka iz raznih kulturno-umjetničkih društava: Ivana Abramović, Ivana Cvitić, Veronika Trdy, Antonija Pavlović, Đurđica Šolić, Marija Trpić, Snježana Čokrlić, Josipa Damjanović, Anamarija Mazal, Kristina Milković i Marija Petrović.

Prema mišljenju stručnog žirija laskavu titulu Najgizdavije Šokice ove godine odnijela je Anamarija Mazal iz KUD-a Svilenka iz Buka. Titula Najbećaruše pripala je Mariji Petrović iz KUD-a Berda iz Brestovca, dok je Najautentičniju nošnju imala Kristina Milković iz KUD-a Orljava iz Pleternice.





" Za mene nošnja znači da je lijepa i da vrijedi nešto. Ovu nošnju je nosila moja baka i jako mi je drago što sam osvojila titulu za najautentičniju nošnju. Nošnja je stara oko stotinjak godina. Na sebi imam oplećak, unteroku, fertun, pamučne čarape, svečane cipele, štucne i maramu. Ovo sve mi puno znači. Vrijednost ove nošnje je neprocijenjiva, to se ne može kupiti novcem", - rekla je Kristina Milković, djevojka sa najljepšom nošnjom.


"Ova titula mi znači jako puno. Nisam se nadala da ću osvojiti titulu najgizdavije Šokice i upravo su mi se ostvarili svi snovi. Tradicija i narodna nošnja mi također puno znače. Plešem već oko sedam godina i sa ponosom nosim ovu nošnju. Volim plesati i pjevati", - rekla je Anamarija Mazal, najgizdavija Šokica.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI