Uskoro počinje izgradnja trga u Velikoj

Općina Velika
(FOTO: 034 Portal)

26.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 9664

Svečana sjednica povodom dana općine Velika održana je danas u Vatrogasnom domu u Velikoj na dan sv. Augustina koji je ujedno i zaštitnik općine. Sve prisutne pozdravili su predsjednica općinskog vijeća, Antonija Pavlović i predsjednik TZ Velika, Tomislav Galić.






Među počasnim gostima sjedili su župan Alojz Tomašević, zamjenici gradonačelnika Požege, Mario Pilon i Darko Puljašić, saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelniciPleternice, Kutjeva i Lipika, te načelnici općina među kojima je bila načelnica općine Raša i mnogi drugi gosti.




Načelnikopćine Velika, Vlado Boban, pozdravio je sve prisutne te je istaknuo kako danas slavi desetu godišnjicu svog predsjedavanja općinom. "Od svih investicija koje smo imali proteklu godinu, najviše sam ponosan na nogometnoigralište u Trnovcu jer je Trnovac naselje s najviše djece i odlučili smo ih na ovaj način nagraditi, te smo u tu investiciju uložili 250 000 kuna. Ove godine smo također uspjeli osigurati sredstva za obnovu Doma hrvatskih branitelja u Poljanskoj gdje je ovih dana otvoreno gradilište."- rekao je Vlado Boban.




Prošle godine investirano je u kanalizaciju dijela Strossmayerove ulice te se za ovu godinu planira isto za Frankopanskui Vinogradsku ulicu, napomenuo je da sva sredstva za te radove dolaze iz općinskog proračuna.



"Radili smo na uređenjima groblja u Stražemanu, mjesnih domova u Potočanima i Lučincima, parkiralištu dječjeg vrtića u Velikoj, afaltiranje ulice u Radovancima, adaptacija boćarskog igrališta i to je samo jedan dio infrastrukture koji je gotov, te nas čekaju ostala uređenja kao štosu trg u Velikoj za kojeg je gotova dokumentacija i samo se čeka građevinska dozvola."- dodao je načelnikBoban.



Naglasio je da je jedno od najvažnijih investicija gradnja mjesnog doma u Radovancima čije financiranje stoji oko milijun i 900 tisuća kuna. Takođerse očekuje rješenje pitanja oko nogometnog stadiona te veličkih bazena.




Gostima su se predstavili velički umirovljenici svojom autorskom pjesmom i najmlađa skupina KUD-a Šijaci iz Biškupaca.




Načelnik i njegov zamjenik na kraju su dodijelili priznanja nekim sumještanima za uspjehe u određenim područjima djelovanja te pozvali sve prisutne da se posluže hranom i pićem serviranim na švedskom stolu.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI