Rekonstrukcija Društvenog doma u Ivandolu i uređenje osnovnih škola

Društveni dom u Ivandolu
(FOTO: 034Portal)

25.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 7695

U tijeku je rekonstrukcija Društvenog doma u Ivandolu, izmjena krovišta i energetska obnova u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu i adaptacija OŠ Dragutina Lermana, područne škole Skenderovci.



Projekt rekonstrukcije Društvenog doma vrijedan je 548 tisuća kuna, od čega je 200 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja.


- Ove godine odlučili smo se na temeljitu rekonstrukciju Društvenog doma u Ivandolu koji ima višestruku funkciju. Jedan dio doma se koristi kao vatrogasno središte za potrebe DVD-a Ivandol. Preostali dio koriste vatrogasci i mještani - rekao je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić.




Projekt energetske obnove OŠ Dragutina Lermana procijenjen je na oko pola milijuna kuna, a sa 60 posto financira se sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 30 posto osigurava Ministarstvo graditeljstva,odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj  i 10 posto od strane Požeško slavonske županije.



- Županija s općinama i gradovima pronalazi mogućnost pribavljanja sredstava iz fondova EU i ministarstava, a dijelom financiramo projekte iz vlastitih sredstava.  Želimo podići standard školama na području naše županije. Obnavljamo, uređujemo, pribavljamo da bi standard bio što veći - rekao je župan Alojz Tomašević.

Adaptacija OŠ Dragutina Lermana područne škole u Skenderovcima projekt je vrijedan 200 tisuća kuna. Sva sredstva osigurala je Požeško-slavonska županija.



- U Skenderovcima je u tijeku adaptacija kompletnog unutarnjeg dijela prostora, izmjena svih slojeva poda, pregradnih zidova i sanitarnih čvorova - rekao je projektant i nadzornik radova na sva tri projekta, Domagoj Stojaković.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI