Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Polaganje vijenaca Glisu
(FOTO: Grad Požega)

23.08.2016. | Grad Požega
Pregleda: 1331

Diljem Europe danas se obilježava Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima pa su tako u organizaciji Udruge ratnih veterana "Hrvatski domobran" kod spomenika na Glisu položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili predstavnici Udruge "Hrvatski domobran" i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško – slavonske županije, Hrvatske vojske, Hrvatske demokratske zajednice te ostali.

Ispred Grada Požege počast žrtvama odali su Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege, Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika i Slaven Paponja.

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU u kojima se potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava. Stoga je Hrvatski sabor 30. lipnja 2006. godine donio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. u kojoj je navedeno da su totalitarni komunistički režimi bili, bez iznimke, označeni masovnim povredama ljudskih prava.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI