Odlični uspjesi mladih sportaša na završnici Sportskih igara mladih u Splitu.

Mladi sportaši na prijemu u Gradskoj vijećnici
(FOTO: 034Portal)

23.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 9399

Sjajne uspjehe ostvarili su mladi požeški sportaši na završnici Sportskih igara mladih održanim u kolovozu u Splitu. Zlatnu medalju osvojila je selekcija NK Slavonije (2005. godište i mlađi) i danas putuju na međunarodnu završnicu, srebrnu medalju osvojila je selekcija ŽOK Vallis Aurea (1998. godište i mlađi), a treće mjesto osvojila je ekipa graničara OŠ Julija Kempfa "Vatrene strijele". Povodom toga primio ih je gradonačelnik Vedran Neferović.









- Šest godina se bavim nogometom i ova medalja je dokaz da smo se borili. Zaslužili smo ovo odličje svojim trudom i radom. Danas putujemo u Split na završnicu igara. Taj put je dug, ali zabavan. Nadamo se kao i svaka ekipa da ćemo biti prvi - rekao je Ivan Lončarević, kapetan nogometne ekipe.



- Odbojkom se bavim sedam godina Puno mi ovo znači, jako sam ponosna na cure i zahvalna klubu i trenerima što su nam ovo omogućili. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti još bolje i osvojiti zlato - rekla je Eva Stapić, kapetanica juniorske ekipe ŽOK Vallis Aurea.



- Iskreno za graničar nisam ni znao dok nisam krenuo u školu. Igram ga već četiri godine. Na sportske igre krenuli smo tek od trećeg razreda. Prošle godine smo osvojili srebro, ove godine broncu što je također dobro odličje. Ponosan sam na našu ekipu - Fran Marjanović 11-godišnji član "Vatrenih strijela".



Trenerica graničarske ekipe je Sanja Vuković, Matej Ivanković trener je navedene ekipe NK Slavonije, a Ruda Đurčević trener je odbojkaške ekipe.

- Ponosan sam na sve vas i vaše trenere i učitelje. Ovo je pokazatelj da i ženska odbojka opravdava svaku želju mene i Grada Požege da afirmiramo taj sport i financijski pratimo prema rezultatima koji oni ostvaruju. Škola nogometa grada Požege iz godine u godinu također pokazuje svoju svrhu. Željeli smo smiriti negativne tenzije između dva kluba i stvoriti pozitivno ozračje kod djece roditelja i trenera. Graničar je narodni sport koji se igra u školama i pomaže u razvoju motorike i stjecanju koordinacije. Čestitam svima na ostvarenim uspjesima - rekao je gradonačelnik Neferović.



- Zahvalio bih gradonačelniku Vedranu Neferoviću na sredstvima koje je Grad Požega uložio u projekt organizacije Sportskih igara mladih u Požegi. Omogućili su vam da svoje sposobnosti predstavite na državnoj zavrnici, a nogometaši nam putuju i na međunarodnu završnicu. Nadamo se sljedeće godine da će i odbojkašice i graničar osvojiti prvo mjesto kako bi još više mladih sportaša imalo i međunarodno iskustvo - rekao je Alen Ivanović, voditelj Sportskih igara mladih grada Požege.



- Odbojkaški klub Vallis Aurea sedam godina šalje svoje ekipe na Sportske igre mladih. U tih sedam godina sudjelovala je 21 ekipa odbojke na pijesku, muške odbojke i ženske odbojke. Prošle godine mlađa ekipa je osvojila srebro, ove godine malo starija ekipa je također osvojila srebro. Radit ćemo svim snagama da sljedeće godine donesemo zlato - rekao je trener odbojkaške ekipe, Ruda Đurčević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI