¨Oranje nije teško. Treba znati namjestiti plug i uhvatiti pravac.¨

Patrik Pilaš
(FOTO: 034Portal)

23.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 17476

Patrik Pilaš, 11-godišnjak iz Viškovaca pored Pleternice, ove je godine na županijskom natjecanju orača kod Jakšića odmjerio snage sa starijim i iskusnijim kolegama natjecateljima.

- Prvi puta sam na natjecanju i najmlađi sam orač ovdje. Odlučio sam se na to zbog tate, jer on je bio na svjetskom natjecanju u oranju. Tako sam i ja želio nastaviti obiteljsku tradiciju - rekao nam je Patrik.




Orati  je počeo prošle jeseni, a s traktorom radi toliko sigurno, kao da rukuje s igračkom. Natjecao se u kategoriji plugova ravnjaka.


- Orati nije teško. Treba znati napraviti plug i uhvatiti pravac. Da budem iskren, pravac je malo teže uhvatiti. Sve ovisi o tlu, je li grbavo, nagnuto, suho, mokro i naravno iza koje poljoprivredne kulture se ore. Plug ne mora biti poseban samo treba znati raditi s njim, vježbati, učiti i slušati starije i iskusnije. - poručio je Patrik.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI