Oko 2000 hodočasnika pješačilo do Voćina

Hodočašće u Voćin
(FOTO: 034 Portal)

22.08.2016. | 034 Portal
Pregleda: 6989

Sa svojim svetištem Majke Božje, Voćin je postao i njezino duhovno središte. Biskup Antun Škvorčević dao mu je značenjebiskupijskog svetišta. Svetište Gospe Voćinske zrači posebnom duhovnom snagom te ovdje hodočasnici po Marijinom zagovoru nalaze pomoć u životnim teškoćama i duhovni mir.







Požeška biskupija hodočasti organizirano u dva dijela. Iz požeškoga i posavskog kraja pješaci su krenuli 20. kolovoza, prenoćili su u župi Stražeman a potom 21. kolovoza nastavili put do Voćina gdje, zajedno s pješacima iz Zapadne Slavonije, odnosno daruvarskog kraja i mnoštvom drugih hodočasnika, pristiglih autobusima i osobnim automobilima, sudjeluju na vrlo upečatljivom večernjem slavlju sa svijećama u čast Gospe od utočišta.




Tako je i ove godine oko 2000 pješaka tradicionalno hodočastilo u Voćin te predvečer sudjelovalo u svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio biskup Škvorčević. Nakon misnog slavlja hodočasnici i ostali vjernici mogli su se okrijepiti hranom i pićem u šatorima postavljenim nedalekood crkve.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI