Inovacija koja rješava ženske probleme s petama

Na5u
(FOTO: Wikipedia)

21.08.2016. | 034 Portal/ Radio NG
Pregleda: 5812

Zahvaljujući Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) koja djeluje u sklopu Hrvatske gospodarske komore, zagrebačka tvrtka Pavoran dogovorila je plasman i distribuciju svojih proizvoda na tržište Latvije. Njihovu robu na to tržište, distribuirat će tamošnja brzorastuća tvrtka J.Z.K. grupa, a riječ je o pažljivo dizajniranom proizvodu za zaštitu ženske cipele na5u, izrađene od elastičnog materijala. Najznačajnije obilježje na5u je što se jednostavno i brzo može staviti na cipelu, a štiti ju od oštećenja koja nastaju trenjem pete i tepiha automobila.

"Profil naše tvrtke objavljen je u međunarodnoj bazi poslovne suradnje te plasiran EEN centrima u drugim zemljama, našim ciljanim tržištima. Brzo smo se povezali s latvijskom tvrtkom koja je prepoznala naš proizvod, krenuli u pregovore o suradnji te dogovorili prvu isporuku", izjavila je dizajnerica Pavorana Anđelka Toto-Ormuž dodavši kako očekuje da će se uskoro na isti način probiti na tržišta drugih zemalja.

U Pavoranu su ovaj proizvod odlučili razvijati nakon što su rezultati istraživanja koje su proveli pokazala da 8 od 10 vozačica uništava svoje cipele prilikom vožnje automobila. Uzevši u obzir da ženska populacija čini otprilike polovinu vozača znakovito je bilo da je tržišni potencijal za takav proizvod velik. U ovoj su tvrtki od samih početaka okrenuti izvozu stoga su svoj brand na5u za međunarodno tržište preimenovali u 4shu.


EEN pruža potporu gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske unije i jedinstvenog tržišta. Usluge EEN-a specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike (MSP), ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi. EEN je sastavljen od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija. Pruža odlične kontakte i poveznice u 54 zemlje i 92 konzorcija te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija.


izvor:www.radiong.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI