¨Za nakit se može iskoristiti gotovo sve što vam padne pod ruku¨

Ivana Kuna Raguž na radionici
(FOTO: 034Portal)

20.08.2016. | 034Portal/Oppidum
Pregleda: 8473

Media Lab Oppidum, Udruga Oppidum i kreativka Ivana Kuna Raguž koja vodi brend "JunkJewellery" organizirali su radionicu izrade nakita od užeta. Voditeljica radionice pripremila je zanimljiv zadatak izrade ogrlica od užeta sa "shibori" resama, svilenim trakicama i ukrasnim koncem.






- Izradom nakita sam se počela baviti 2009. g. kada sam poželjela imati nešto neobičnije komade nakita, a nisu mi bili dostupni. U početku sam se služila glinamolom ili plastičnim masama koje sam kombinirala s akrilnim bojama, a danas koristim prirodne materijale poput pamuka, drveta i kože, no vrlo često ću iskoristiti bilo što mi padne pod ruku. Osim izrade nakita, slikam te redizajniram odjeću, a nije mi strano nešto i sašiti - rekla je je Kuna Raguž.


Radionica je okupila mnoštvo sudionika koji su bili zainteresirani za izradu nakita i ispunili prostor Udruge Oppdum.



U zadnje vrijeme radim ogrlice od užeta i konca i tu sam se našla. To će danas raditi i sudionici jer ta tehnika nije prezahtjevna, no oni raznim elementima mogu obogaćivati svoje ogrlice. Neki vole jednostavnije modele, a neki i bogatije tako da će danas sudionici moći raditi ogrlice kreativno kreativno po svom ukusu - dodala je Ivana Kuna Raguž.





Nastavak je ovo kreativnih radionica koje je Oppidum uveo prošle godine, a kojima nastoji poticati umjetničko stvaranje na različitim platformama i korištenjem različitih medija. Radionica je dio projekata "Media Lab Oppidum 2.0" koji financira Zaklada KulturaNova i "3. AEROfest" koji financira Ministarstvo kulture.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI