Dalmatinska pašticada s njokima

Pašticada s njokima
(FOTO: Wikipedija)

14.08.2016. | 034 Portal
Pregleda: 6529

Sastojci za 6 i više osoba:

2 kg goveđeg ili junećeg buta (ruža ili orah)

1 glavica češnjaka


10 dkg pancete


Par žlica svinjske masti

5 glavica luka

10 suhih šljiva

3 dl crnog vina

Sol, papar, lovorov list i po želji klinčić.

Priprema:

Meso našpikajte češnjakom i pancetom (dugačkim nožem zasijecite tanke, uske džepove unutar mesa u koje ćete naizmjenice nagurati ploške/trakice češnjaka i trakice/komadiće pancete), premažite ga solju i paprom, namažite maslinovim uljem, pokrijte (prozirnom folijom) i ostavite da se marinira preko noći (ili najkraće sat-dva).

Pecite na u pećnici na 180-200°C minimalno pola sata, okrenite bar jednom da se zapeče sa svih strana.

Za to vrjeme, u velikom loncu na svinjskoj masti zažutite kapulu (luk) nasjeckanu na ploške. Dodajte usitnjene šljive, začinite, zalijte prošekom i vinom, dinstajte 15-ak minuta.

Umak propasirajte ili ga sameljite u blenderu/multipraktiku, vratite ga nazad u lonac.

Izvadite meso iz pećnice, narežite ga na šnite i stavite u umak. Ne zaboravite dodati i ‘umak’ od pečenja.

Kuhajte satima (na laganoj vatri); što duže kuhate, meso će biti mekše, a pašticada ukusnija.

Za prilog njoki.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI