Pozivamo sve gospodarstvenike, obrtnike, radna tijela i građane da potpomognu Udrugu ¨Svitak¨

Konferencija za novinare Foruma mladih SDP-a
(FOTO: 034Portal)

12.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 5962

Povodom Međunarodnog dana mladih Forum mladih "GO SDP-a Požege" organizirao je konferenciju za novinare kao odgovor na apel koji je uputila Udruga "Svitak" iz Požege za projekt "Socijalne samoposluge". Oni su odlučili pomoći  da Socijalna samoposluga ne prestane s radom.

- Pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava, među našim članovima, simpatizerima i prijateljima. Do sada smo skupili financijska sredstva koja će zadovoljiti tri mjeseca rada samoposluge u vidu najma prostora u kojem se nalazi i režija. Forum mladih, osim ove donacije organizirat će  party druženja za mlade i tribinu o vještiama govorništva - rekao je  predsjednik Foruma mladih SDP-a Požege, Luka Samardžija.




Pozvao je sve gospodarstvenike, obrtnike, radna tijela i građane da potpomognu udrugu Svitak u njihovom nastojanju da samoposluga nastavi s radom.


- Projekt Obiteljska košarica "Dajem osmijeh primam radost" bila je financirana od Minastarstva socijalne politike i mladih u vrijednosti 175 tisuća kuna. Korisnici socijalne samoposluge bili su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Požega. U socijalnu samoposlugu redovno je dolazilo oko 150 korisnika mjesečno. Cilj nam je prijaviti se na novi natječaj "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći" napotrebitijim osobama podjelom hrane ili osnovne materijalne pomoći - rekla je predsjednica Udruge Svitak, Margareta Krajnović.



Zahvalila je svim sudionicima u donacijama i daljnjim i budućim donacijama građana i Forumu mladih SDP-a Požega.

- Natječaj traje do 23. kolovoza, a projekt smo ovaj put proširili. Neće biti obuhvaćena samo Požega i prigradska naselja, nego sva područja koja su obuhvaćena Centrom za socijalnu skrb u Požegi. To su Požega, Pleternica, Kutjevo, Brestovac, Velika, Čaglin, sve osim Pakraca i Lipika. Vjerujemo da ćemo proći na natječaju s obzirom da imamo bodove jer smo već imali socijalnu samoposlugu. Treba nam pomoć najviše da prebrodimo vremensko razdoblje dok ne dobijemo nova sredstva - rekla je Senada Budimlić, voditeljica projekta.



- Forum mladih vidi društvo u kojem će dostojanstvo pojedinca biti zagarantirano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću. Naša misija je izgraditi respektabilnu organizaciju mladih na području našeg grada koja će postati ravnopravan partner u donošenju odluka. Cilj nam je da uključimo što više mladih u javni život grada i procesu donošenja odluka, a sve s razlogom kako mladi ljudi ne bi ostali samo njemi promatrači svoje sudbine - rekao je koordinator Foruma mladih SDP-a, Bruno Horvat.



U svrhu toga pokrenuli su facebook stranicu Foruma SDP-a mladih gdje će redovno ažurirati sve njihove aktivnosti u našem gradu s ciljem uključivanja što većeg broja mladih. Stranica će biti otvorena svim mladima kako bi slobodno postavljali pitanja i ujedno se predstavili. Oni će također biti njihov glas u javnosti. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI