Slavonski med dobio oznaku izvornosti

Med
(FOTO: Wikipedia)

03.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 4481

Slavonski med je prvi hrvatski med koji nosi "oznaku izvornosti", a rezultat je to trogodišnjeg rada pčelara iz slavonskih županija. Na nacionalnoj razini su zaštićeni slavonski med od: uljane repice, bagrema, lipe, kestena, hrasta sladuna i suncokreta.

Naime, prije gotovo tri godine održan je inicijalni sastanak predstavnika slavonskih županija i  pčelara (Požeško – slavonska, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Bjelovarsko-bilogorska i dioSisačko-moslavačke) u svrhu zaštite "Slavonskog meda oznakom izvornosti. "Uz financijsku potporu županija pčelari su se udružili u Udrugu proizvođača "Slavonski med" i pokrenuli postupak zaštite izvornosti slavonskog meda uznjihovu poboljšanu kvalitetu.

Na sjednici Skupštine Udruge proizvođača "Slavonskog meda", održanoj u Virovitičko – podravskoj županiji, zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak uručio jemedarima Rješenje o zaštiti izvornosti na nacionalnoj razini.


Nakon dobivanja rješenja o "Zaštiti izvornosti," pod prepoznatljivom oznakom "Slavonski med," med s ovog područja će se lakše plasirati na hrvatskom tržištu će se kupcima jamčiti kako njihov proizvod potječe s područja navedenih županija.


Na skupštini Udruge koja je održana u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije su nazočili: zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, pomoćnik ministra poljoprivredeZdravko Barać, savjetnica u Ministarstvu poljoprivrede Brankica Ćosić, zamjenici župana Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, Zdravko Dijaković i Željko Jakopović, Ana Marušić Lisac iz tvrtke Biotehnikom,predstavnici Hrvatskog pčelarskog saveza, kao i mnogobrojni pčelari s područja navedenih sedam županija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI