¨Cijene nekretnina u Požeško-slavonskoj županiji najniže!¨

Nekretnine
(FOTO: Wikipedija)

02.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 6642

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 161 000 nekretnina oglašenih u srpnju 2016. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju pad od 1,1 posto prema istom mjesecu prošle godine. Najnoviji podaci uspoređeni sa cijenama u srpnju 2011. godine, pokazuju njihov pad za 6 posto.

Većina županija na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama nekretnina, koji je i dalje najizraženiji u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok su cijene u županijama na priobalju i tijekom srpnja nastavile rasti.

Požeško–slavonska županija je uvjerljivo na zadnjem mjestu po cijeni nekretnina, pa tako cijena stana u PSŽ iznosi u prosjeku 729 eura po metru kvadratnom, dok cijena kuće po metru kvadratnom iznosi 384 eura.


Kada usporedimo prosječne cijene nekretnina po metru kvadratnom u srpnju 2016. godine u odnosu na srpanj 2015. godine, dolazimo do zaključka da je u Požeško-slavonskoj županiji došlo do blagog porasta cijena nekretnina od 3,41 posto.


U srpnju, stanovi u prodaji pokazuju najveći interes pretraživanja od svih kategorija nekretnina s više od 7 milijuna detaljnih prikaza oglasa potencijalnih kupaca iz Hrvatske i inozemstva. Najveći udio pretraživanja odnosi se na stanove u gradu Zagrebu, slijede ga Rijeka i Split te Osijek, Zadar i Pula.

Nekoliko mjeseci za redom, stanovi i apartmani na moru pokazuju najveći rast pretraživanja potencijalnih kupaca iz Hrvatske i zapadno europskih zemalja.

Svi zainteresirani za život u Požeško-slavonskoj županiji ovo vam je prilika za kupnju nekretnina, ili možda da još pričekate pad cijena..


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI