Kurkuma u borbi protiv najgorih bolesti

Curcuma
(FOTO: 034 Portal/Atma.hr)

01.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 2966

Na temelju tri istraživanja koja su nedavno provedena, kurkuma, čiji je glavni aktivni sastojak kurkumin, ima moć ne samo da ozdravi osobu u ova dva stanja – ponašanje i psihičke simptome povezane s demencijom, već može dovesti i do potpunog oporavka od bolesti u samo nekoliko mjeseci. Kurkumine antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume.

"U istraživanju koje je uključilo tri bolesnika s Alzheimerovom bolesti, kod kojih su kognitivne funkcije i ponašanja i psihološki simptomi demencije bili teški, izrazita razdražljivost, uznemirenost, tjeskoba i apatija, tretirani su kurkuma prahom u kapsulama više od godinu dana, i utvrđeno je da je kurkuma povezana s ublažavanjem simptoma” - napisali su autori istraživanja u njihovom sažetku.

Dok konvencionalna industrija bolesti i dalje troši milijarde dolara u potrazi za farmaceutski-baziranom "lijeku” za demenciju, jednostavan, jeftin začin za kuhanje, napravljen od biljke, je već napravio taj posao. Uzimajući samo jedan gram, ili otprilike jedna četvrtinu žličice dnevno, kurkume u prahu, ispostavilo se da je dovoljno za proizvodnju nevjerojatnih poboljšanja u psihološkim bolestima i simptomima demencije.


Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Američka liječnica, Carolyn Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenirati rak. Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori liječnica Andersen, nastala na temelju dvije tisuće godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.


Recept je sljedeći: Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume sa 1/2 čajne žličice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog crnog papra. Ta tri sastojka pomiješajte u šalici.

"Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protuupalni efekt nazivaju se kurkumin." Anderson je još naglasila kako je za uspješno preveniranje raka, ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. "Koristite ju što će češće moguće” govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zločudne bolesti raka, nema nuspojava.

Najnovije studije otkrile su da kurkuma spriječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim kemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s paprom (ili đumbirom). Papar prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto.

Izvor: www.atma.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI