Otvorena Ljetna škola znanosti u Požegi

Ljetna škola znanosti
(FOTO: Požega.hr)

31.07.2016. | 034 PORTAL/GRAD POŽEGA
Pregleda: 4605

U požeškoj Gimnaziji je sinoć, 30. srpnja 2016., otvorena Ljetna škola znanosti koja se četvrtu godinu za redom održava upravo u našem gradu. Tako će do 17. kolovoza Požega biti domaćin brojnim srednjoškolcima iz cijeloga svijeta i mladim svjetskim znanstvenicima i predavačima koji će gostovati na ovogodišnjoj ljetnoj školi. Za njezinu su organizaciju zaslužni Društvo za edukaciju van okvira, uz potporu Grada Požege, Gimnazije Požega, Europskog laboratorija za molekularnu biologiju (EMBL), Međunarodnog udruženja biologa, Amgen-a, Instituta Ruđer Bošković te brojnih drugih partnera.

Oko 40-ero mladih iz Španjolske, Mađarske, Poljske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pohađat će Ljetnu školu znanosti, namijenjenu nadarenim učenicima srednjih škola. Na večerašnjem otvaranju dobrodošlicu im je poželio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Kao i svake godine, uz dnevni, Škola nudi i bogati večernji program sa zanimljivim predavanjima pa će tako sudionici Ljetne škole znanosti, između ostalog, imati prilike poslušati predavanja vodećih svjetskih znanstvenika s prestižnih znanstvenih institucija poput Sveučilišta Utrecht, Amgen GmbH, Ecole Centrale de Nantes te zagrebačkog sveučilišta.


Ljetna škola znanosti kroz samo nekoliko godina rada dala je iznimne rezultate i obuhvatila značajan broj učenika srednjih škola, točnije 300-ak polaznika iz 14 zemalja, a polaznicima je posebno uzbudljivo što imaju jedinstvenu priliku raditi na izazovnim projektima rame uz rame s priznatim znanstvenicima i stručnjacima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI