Panenić se prvi odrekao dnevnica

Tomislav Panenić
(FOTO: MOST)

30.07.2016. | 034portal
Pregleda: 5033

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić odrekao se prava na dnevnice. Stoga, "ukupan iznosdnevnica za ministra Panenića iznosi 0,00 kuna", odgovor je kojismo dobili iz Vlade kada smo ih pitali kome su sve isplaćenednevnice za službena putovanja.

Mostovac Tomislav Panenić valjda jeprvi ministar u povijesti hrvatskih vlada koji sebi nije isplaćivaodnevnice ni za domaća, niti za inozemna službena putovanja. Dok suneki drugi njegovi kolege točno pobrojali sve službene sastankekoje su imali izvan Zagreba, pa su neki čak tražili dnevnice zaputovanja i u rodni kraj, skromni Panenić nije htio uzeti naknadu niza putovanja izvan Hrvatske.

Jer, prema običaju, bivši ministri suse odricali domaćih dnevnica, ali su opravdano uzimali dnevnice kadabi išli izvan Hrvatske, no Panenić nije htio ni to. A putovao jeministar u Azerbajdžan, Nizozemsku, Crnu Goru, UjedinjenoKraljevstvo, Iran, Litvu, Francusku i Slovačku.


- "Kad smo sastavljali proračun, bilo je jasno da se trebaštedjeti, a primjetio sam da su putovanja jako česta, no ne trebanam dnevnica za to. Mislim da je najlakše pokazati svojim primjeromkako racionalno upravljati sredstvima", rekao je Panenić


Izvor: Jutarnji list


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI