Korisni savjeti za uklanjanje komaraca

Komarac
(FOTO: RadioNG)

30.07.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 2833

Iako su komarci sitni kukci, njihova prisutnost često izluđuje čovjeka. Iako ih je nekada nemoguće izbjeći, postoje načini da se njihov broj značajno smanji. Evo nekoliko prijedloga.

Bilo bi poželjno da uklonite vode stajaćice iz dvorišta i s balkona. Ispraznite bačve ili posude u kojima se nalazi voda koju bi mogli iskoristiti za polaganje jajašaca.

Šišmiši također pridonose smanjenju broja komaraca. Jedan šišmiš tijekom noći može pojesti veliki broj komaraca. Ako vam uvjeti to dopuštaju, bilo bi poželjno da u blizini doma imate šišmiše.


Komarce će otjerati i konzumiranje češnjaka, a pomaže i ulje Neem koje slovi kao prirodni insekticid.


Leteće napasnike odbija i jabučni ocat. Jednu ili dvije žlice jabučnog octa stavite u pola litre vode i to popijte. Možda će vam biti gorko, no spasit će vas od puno većih briga.

Postoje i biljke koje imaju odbijajuća svojstva za komarce. Među njima su lavanda,citronela, mačja trava… Biljke će vas čuvati od komaraca, a poslužit će i kao ukrasi za vaš dom.

Osim što će lijepo mirisati, dom će vam biti i bez komaraca ako koristite svijeće odcitronele koje nije potrebno kupovati, već ih lako možete napraviti.

Lavanda je nešto što ljudi vole, a komarci jednostavno mrze. Ako želite da vam ne uzlaze u dom, postavite lavandino ulje kraj prozora.

Izvor: www.RadioNG.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI