Poplavljeni podrumi, kuće i gospodarski objekti

Poplava u Biškupcima
(FOTO: M.B.)

28.07.2016. | 034PORTAL
Pregleda: 13015

Obilna kiša koja je jutros oko 6:00 sati zahvatila Biškupce i Dragu nanijela je veliku štetu obiteljskim kućama i gospodarstvima. Jedni od njih su obitelj Tomić iz Biškupaca koji tamo žive od 1987. godine i kako kažu, ne sjećaju se ovakve poplave.



"Uredno plaćamo slivnevode, kao i svi ostali ali, eto pogledajte što nam se dogodilo. Poplavljen nam je podrum u kojem su nam zamrzivači. Voda je krenula ulaziti i u kuću ali je,na svu sreću, kiša prestala padati pa veće štete nije bilo- priča nam gospodin Ivica Tomić.





-"Iznad kuće postoji kanal koji je neprohodan i kroz njega voda nije ni prošla. Da se kanal očistio na vrijeme, voda bi ušla u njega i mi sad ne bismo imali ovakav problem"-nastavila je gospođa Željka.



Vatrgosaci DVD-a Biškupci su izašli naintervenciju i ispumpavaju podrum. Obavijestili su osiguravajuću kuću i procjena štete tek slijedi.

Gotovo isti problem ima obitelj Lovrić iz Drage čije dvorište i podrum su također poplavljeni. Gospodin Lovrić kaže da gotovo uvijek ima sličan problem nakon obilnih padalina, ali da nikada nije bilo ozbiljnijih šteta kao sada.





"Iznad kuće je brdo i nema kanala. Godinama zovemo sve nadležne i upozoravamo na problem ali svi se nekako ogluše na naše pozive. Nedaleko od dvorišta postoji kanal koji se srušioprije par godina i kojeg nitko nije došao sanirati."-nastavlja gospodin Lovrić.



On i supruga sa svojim sinom sami izvlače vodu iz poplavljenih prostorija te čekaju da se smanji nivo vode kako bi vatrogasci mogli započeti s ispumpavanjem vode iz podruma.



"Nivo Stražemanke (od koje je sve i krenulo) u Trenkovu opao je za jedan metar u zadnjih sat vremena i stanje se polako stabilizira. Dosad smo odradili 20-ak intervencija uglavnomispumpavanja vode iz podruma, kuća i ostalih objekata, ali dojave još uvijek stižu. Na terenu su vatrogasci JVP Požeško slavonske te DVD Velika, Biškupci,Trenkovo, Brestovac i Kaptol s otprilike 30-ak vatrogasaca"- izjavio je za 034portal zapovjednik DVD-a Velika, Dejan Matijević.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI