Hrvoje Jurković: Ušli smo u rang najjačih škola rukometa u Slavoniji

Hrvoje Jurković i Filip Gitt
(FOTO: Tomislav Milanović)

20.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 13449

Dok su mnogi na godišnjim odmorima i ponekad se čini da je u Požegi u ovo ljetno doba vrijeme stalo, mladi rukometaši svaki dan naporno treniraju na Sportsko-rekreacijskom centru u Ljetnoj školi rukometa. Školu vodi iskusni trener u RK Požega, Hrvoje Jurković-Jura.



- Prošle sezone smo se odlučili organizirati ljetnu školu rukometa i ona se pokazala izvrsnom. Odlučio sam nastaviti s radom jer puno djece želi trenirati preko ljeta. To je jedan iskorak ka profesionalnim odnosima. Dva puta dnevno treninzi, cijelo ljeto su velika odricanja, ali zainteresiranih ima i ja sam sretan zbog toga. Mislim da rukomet ima lijepu perspektivu što se tiče te djece – rekao je Jura.





Škola rukometa počela je 1. srpnja, trajat će do 1. kolovoza i okupljaju 40-tak članova. Dva rukometaša  iz Slavonskog Broda kao i Domagoj Potnar, Marko Grbeš i Vilim Gotal su na individualnim pripremama.



Većina djece već trenira rukomet nekoliko godina, ali desetak ih se prvi puta odlučilo okušati u tom sportu u Ljetnoj školi rukometa. Kvaliteta u klubu RK Požega kako kaže Jura je prisutna, a sada, preko ljeta rade na kvantiteti kako bi zainteresirali što više djece preko ljetnog perioda.



- Sedmero djece iz RK Požega je bilo u HRS-ovom kampu u lipnju, a imamo i potencijalne reprezentativce u mlađim kategorijama što bi do jeseni trebali znati. Imamo četiri momka u selekciji Slavonije i Baranje 2002. i 2004. godište. Zadovoljavamo visoke standarde i norme kako bi se uhvatili u koštac s najjačim školama rukometa u Slavoniji što mislim da već sada jesmo – rekao je Jura.

- Rukometom se bavim dvije godine, a na ljetnu školu rukometa sam odlučio dolaziti jer želim poboljšati svoju igru. Ovdje učimo vođenje lopte, šut, križanje i akcije. Zanima me ovaj sport i volio bih biti profesionalni rukometaš. S trenerom se slažemo odlično i mislim da ću ovdje izbrusiti svoje rukometne vještine – rekao nam je 11-godišnji rukometaš, Filip Gitt.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI