Problemi i ¨nemoguća rješenja¨

HZZ
(FOTO: HZZ)

19.07.2016. | V.T.
Pregleda: 6918

Dolazimo do još jednog problema uhrvatskom zakonodavstvu što se tiče stručnog osposobljavanja bez zasnivanjaradnog odnosa. Naime, osobe koje su završile srednju stručnu spremu ili steklezvanje prvostupnika i nakon toga odradile stručno osposobljavanje, ne mogunakon daljnjeg školovanja odrađivati ponovno stručno osposobljavanje, što značinakon stečene visoke stručne spreme nisu u mogućnosti steći radno iskustvo sanavedenom stručnom spremom.

Na ovaj problem Ministarstvo rada imirovinskog sustava odgovara: " Stručno osposobljavanje za rad jejednokratna mjera koja ima za cilj nezaposlenim osobama bez radnog iskustva uzvanju za koje su se školovali osigurati ulazak na tržište rada i putem temjere omogućiti stjecanje radnog iskustva i polaganje stručnih ispita kako bita osoba bila što konkurentnija na tržištu rada. Cilj ovog Ministarstva iHrvatskog zavoda za zapošljavanje je uključivanje što većeg broja nezaposlenihosoba u mjeru stručnog osposobljavanje te smatramo da zbog ograničenostifinancijskih sredstava nije u redu da jedna osoba dvaput koristi spomenutumjeru.

Nadalje se postavlja pitanje odgovornimosobama za važeći Zakon o poticanju zapošljavanja, zbog čega se dalje školovatikada država nije spremna osigurati daljnje usavršavanje i napredovanjevisokoobrazovanih osoba!?


Svoja iskustva možete anonimno podijelitis nama na email adresu: [email protected] ili u inbox na našoj Facebook stranici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI