Maja Grdiša: ¨Ne mogu opisati koliko sam sretna što sam dio ženske zlatne reprezentacije¨

Maja Grdiša
(FOTO: Iz privatne kolekcije M.Grdiša)

17.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5319

Na završenom Europskom prvenstvu u gađanju samostrijelom field koje je održano od 09. do 14. srpnja 2016. godine u Zurichu (Švicarska), kao članica ženske reprezentacija nastupila je Maja Grdiša, isto tako članica streljačkog kluba "Požega".

Hrvatska reprezentacija nastupila je u sastavu: Maja Grdiša, Valentina Pereglin i Sanja Komar, te osvojile zlatnu medalju i postale prvakinje Europe. Pojedinačno, Maja je ušla u finale i osvojila 8. Mjesto. Porazgovarali smo s njom nakon tog odličnog uspjeha.




-  Ne mogu opisati koliko sam sretna što sam bila dio zlatne ženske reprezentacije. Svojim sam rezultatom zadovoljna, ali uvijek može bolje. Natjecanje se održalo po jako kišovitom vremenu na dosta lošem terenu tako da smo se borili s vjetrom, kišom, hladnoćom i blatom. Kako pucamo na tri distance (65, 50 i 35 metara) nakon prve smo bile treće, ali smo nakon druge već prešle u vodstvo. – rekla je Maja Grdiša.


Kaže kako je taj sport je dosta težak i zahtjeva puno truda, upornosti i strpljenja.

Nije atraktivan jer svi smatraju da je to lagano i često čujem "Staneš i pucaš", ali ovo je puno više od toga. Tu je borba s vjetrom, kišom, hladnoćom i vrućinom. Samostrijel je težak oko sedam kilograma, dok je težina natega luka oko 47 kilograma (i tako 102 puta po danu) – priča nam Maja.  

Kaže da su svi koje zanima ovakav sport dobro došli, ali moraju znati da u početku nije lagano dok se ne uđe u štos, ali bitno je kako kaže ne odustati čak i onda kada smo najlošiji.  




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI