Moguće iznenađenje na prijevremenim izborima

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić
(FOTO: FB - BM 365)

14.07.2016. | 034portal
Pregleda: 12679

Političke stranke slažu koalicije, a birači za manje od dva mjeseca moraju izabrati. Dnevnik Nove TV proveo je 9. srpnjaistraživanje telefonom na 600 ispitanika. Koga bi građani željeli za novogpremijera i tko će imati više šanse sastaviti novu Vladu.

Na prvom je mjestu Zoran Milanović, za kojega 27,8 posto ispitanika želi dase ponovno vrati u Banske dvore kao premijer. Slijedi ga Andrej Plenković kojiuživa potporu od 20,4 posto birača. Na trećem je mjestu Milan Bandić s potporomod 13,5 posto birača koji ga žele kao premijera.

Sudeći prema ovim anketama, najveći rast popularnosti bilježi Milan Bandić,jer je narodu dosta eksperimenata i radije će svoje povjerenje i glas dati većiskusnom "starom mačku" dugovječnom gradonačelniku grada ZagrebaMilanu Bandiću, smatrajući ako je mogao izgraditi Zagreb, znat će izvući iHrvatsku iz krize.


Politički analitičari u ovim prijevremenim izborima smatraju kako ćenajbolje proći Milan Bandić i njegova stranka. Sudeći prema provedenim anketama,svakim mu danom sve više raste popularnost.


Poznajući njegov neumoran rad i dovitljivost biračima, zapravo smatrajukako će treća opcija u hrvatskom Saboru biti upravo Milan Bandić koji se,doslovce "razletio" po cijeloj Hrvatskoj i bez kojeg niti SDP nitiHDZ neće moći konstituirati Vladu RH.

BANDIĆ POBJEĐUJE U KUTJEVU

Prema našoj telefonskoj anketi na reprezentativnom uzorku od 50 slučajnoodabranih sudionika sa području grada Kutjeva a povodom najavljenog osnivanjanjegove stranke za 19. srpanj ove godine, znakovito je to da najveći brojispitanika svoje povjerenje daje Stranci rada i solidarnosti, Milanu Bandiću.

Za Bandića bi glasalo 24% ispitanika dok su na drugom mjestu SDP i MOST sapo 16% glasova. HDZ je na trećem mjestu sa 10% glasova a slijedi ga HSS sa 8%.Zanimljiva je činjenica da 26% ispitanika, ili nije željelo sudjelovati uanketi ili se još nisu odlučili kome će dati svoj glas.

Po svemu sudeći, razvidno je da su stanja u dvije najveće stranke HDZ­-a iSDP-­a rezultirale smanjenjem broja pristaša na tom terenu.

Očigledno je da uSDP­-u još nisu zacijelile rane uzrokovane unutarstranačkim izborima, gdje jenjihov dotadašnji čelnik Ivica Nikolić nakon izbora istupio iz stranke, a većsvima dobro poznata situacija sa Karamarkom ni HDZ-­u nije oproštena a kamolizaboravljena.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI