¨Ovakvo nevrijeme nismo nikad vidjeli. Daske i crjepovi letjeli su preko 50 metara¨

Marijan Kovačević iz Hrnjevca
(FOTO: Tomislav Milanović)

14.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 17073

Jučerašnja oluja nanijela je ogromne štete na obiteljskim kućama i gospodarstvima diljem županije. Posjetili smo mještane Hrnjevca i Jakšića koji su bili samo žarište pijavice.



- Ovakvu oluju još nismo vidjeli. Trajala je između pet i deset minuta i odnijela nam je 100 kvadratnih metara krovišta. Inače sudjelujem u protugradnoj obrani i sve stanice s Kutjeva ispaljivale su protugradne rakete. Grede su letjele zrakom, jednom susjedu je jedna čak uletjela u kuću – rekao je Marijan Kovačević iz Hrnjevca.


- Stradao nam je dio krovišta na kući, ali krovište na gospodarskoj zgradi je u potpunosti stradalo. Materijalno je to barem tisuću i pol eura štete. Oluja je kratko trajala, oštetila je i vinograd na kojem se trenutno šteta ne može procijeniti, ali znat ćemo za nekoliko dana – rekao je Vinko Previšić iz Hrnjevca.






- Tijekom oluje ništa se nije vidjelo. Oluja je odnijela cijeli krov sa susjedove gospodarske zgrade i  prebacilo ga u moje dvorište. Jedan komad je odletio u prozor na kojem je duplo staklo i razbilo ga. Imam 75 godina još nikada nisam vidjeo ovakvu oluju. To je bilo strašno – priča nam  Antun Mautner iz Hrnjevca.





Ilija Baraban zvani Ile iz Jakšića, bio je na odmoru na moru, na otoku Viru kad ga je nazvala kćer iz Njemačke i javila mu što se događa u području gdje je smještena njihova obiteljska kuća.



- Spremili smo se, krenuli s odmora i došli u 3 ujutro, ali nije bilo struje. Stradalo nam je preko četiri kvadratna metra krovišta, evo vidite imamo punu prikolicu traktora otpadnog materijala. Otpale su nam gipsane knauf ploče s kata. Sada ćemo neko vrijeme imati posla i ne znamo kako ćemo sanirati ovu štetu – rekao nam je Ilija.


- Ljudi kažu da ovakvog nevremena nije bilo 70 godina. Grede su letjele po cijelom kraju i neke kuće ovdje izgledaju kao Vukovar poslije granatiranja. Ovdje kod susjeda smo cijeli dan grabili vodu i spašavali, ali to se nije moglo u potpunosti jer padala je velika količina kiše. Cijela oluja je trajala nekoliko minuta, ali štete su ogromne –  rekao je Vinko Ester iz Jakšića.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI