Pune ruke posla za žurne službe, na sreću nitko nije ozlijeđen

Kuća u Vetovu
(FOTO: čitatelj)

14.07.2016. | 034portal
Pregleda: 11347

Kako doznajemo iz Centra 112 vatrogasci i službe održavanja cesta imale supune ruke posla.

Sjeveroistočni dio Požeštine, pogodilo je jučer oko 17:45 sati jako olujnonevrijeme praćeno olujnim vjetrom, jakom kišom i tučom. Vjetar je porušio veliki broj stabalakoje je popadalo preko prometnica, te odnio ili oštetio krovove stambenih i gospodarskihobjekata.

Zbog porušenih stabala za sav promet zatvorene su lokalne cesteJakšić-Trapari i Lakušija-Rajsavac.


Zbog pokidane elektromreže bez opskrbe električnom energijom ostali supotrošači sjeveroistočnom dijela Požeštine, te dijela grada Požege. Dežurne ekipeHEP-a su na teretnu i otklanjaju kvarove.


Na teren su bili upućeni i djelatnici HC Ceste-Slav. Brod, te djelatniciŽupanijske uprave za ceste.

Vatrogasci JVP grada Požege, JVP PSŽ, te više DVD-a imali su preko 30tehničkih intervencija uklanjanja stabala sa prometnica te ispumpavanja vode izpodrumskih prostorija, a sa intervencijama nastavljaju i tijekom današnjegdana.

Kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme oko pola noći zahvatilo je područjePakraca i Lipika. Grom je udario u jednu obiteljsku kuću u naselju Šeovica gdjesu izgorjele elektroinstalacije, a intervenirali su vatrogasci JVP PSŽ i DVDLipik. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Olujni vjetar porušio je nekoliko stabala koja su pala preko državne cesteD 38 kod naselja Kusonje te se vozilo otežano. Na uklanjanju stabala angažiranesu Ceste Slav. Brod.

U 05:00 sati dojavljeno je da su na istom mjestu pala dva stabla te se nemože prometovati. Cesta je u 06:00 sati otvorena za sav promet.

Kakopiše, Udruga za informiranje javnosti, totalno neovisni istraživački portal, zvani: pozega.eu-portal, na teren su se sinoćuputili i Požeško-slavonski župan sa gradonačelnikom Kutjeva, Josipom Budimiromi načelnikom općine Jakšić, Ivicom Kovačevićem kako bi se uvjerili u stanje,odnosno učinjene enormne štete na terenu.

Imajuli naši gradovi i općine, odnosno županija u proračunu sredstava da na direktannačin pomogne stradalim stanovnicima koji su, moglo bi se reći ostali bez krovanad glavom, jer nas već drugi put ove godine pogađa olujno nevrijeme ili sesamo radi o predizbornoj šetnji i prikupljanju političkih bodova navedenetrojke?


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI