Energetska obnova škola u Požegi i Jakšiću

Ministar Kuščević u Treštanovcima
(FOTO: arhivska fotografija)

13.07.2016. | M.B.
Pregleda: 3683

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević potpisao je u srijedu, 13.srpnja 2016. sedam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu škola u Dugom Selu, Virju, Šenkovcu, Županji, Jakšiću i Požegi.

Projektima energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije predviđene su uštede energije i smanjenje emisija CO2 od 20% do 80%, i to kroz provođenje mjera za povećanje toplinske zaštite ovojnice, strojarskih i elektrotehničkih mjera te uvođenjem obnovljivih izvora energije. Uz navedene ciljeve provođenjem energetske obnove osigurat će se ugodniji prostori za boravak i rad, produžiti vijek trajanja građevina te osigurati posao građevinskom sektoru.

Od sedam danas potpisanih ugovora, trima ugovorima dodjeljuju se bespovratna sredstva u visini od 70 do 90% za radove energetske obnove škola na području Požeško-slavonske županije; i to za energetsku obnovu područnih škole Cerovac i Tekić u općini Jakšić te Područne škole Vidovci u gradu Požegi, kako doznajemo iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.


Požeško-slavonska županija vrlo je aktivna u programima energetske obnove odgojno obrazovnih ustanova, tako su radovi započeti na energetskoj obnovi područne škole u Treštanovcima u općini Jakšić u ožujku ove godine ovih dana privedeni kraju.


Ugovori se provode u okviru Pilot projekta Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kojim su osigurana bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ukupnom iznosu od gotovo 2 milijuna kuna (1.896.949,97 kuna).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI