PUMA i udruga Slagalica obnovili dječje igralište na Sajmištu


(FOTO: PUMA)

11.07.2016. | Pleter-portal
Pregleda: 3332

Građanska akcija "Prostor za odmor i igru - Sajmište" provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade za razvoj lokalne zajednice "Slagalica” u sklopu proširenog Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Požeška udruga mladih aktivista je na natječaju Zaklade Slagalica iz Osijeka prijavila građansku akciju sa nazivom "Prostor za odmor i igru - Sajmište". Na natječaju smo po drugi puta u tri godine bespovratno dobili 13.000,00 kn.

Prvi puta, 2013. godine, smo izgradili sjenicu sa pecalom te postavili klupe i uredili okoliš oko sjenice. Ove godine smo se odlučili pružiti nešto i najmlađim mještanima naselja Sajmište. Sami smo napravili drvenu ljuljačku, sa dvije sjedalice, jednu višlju za malo stariju djecu i jednu nižu za mlađe uzraste. U sklopu ljuljačke, postavili smo i tobogan. Velika zanimljivost je da smo postavili i solarnu čeliju, koja proizvodi struju za rasvjetu igrališta i same sjenice. Podršku u tome nam je pružila Tehnička škola Požega, te profesor Marijan Živković koji nam je pomogao postaviti i spojiti sve elemente. U majstorskom dijelu posla, najviše nam je pomogao Dario Darmopil, koji je izdvojio puno svoga slobodnoga vremena i truda kako bi posao što kvalitetnije odradili. Ovim putem se zahvaljujemo i Gradu Požegi, koji nam je odobrio 2.500,00 kn kako bi projekt mogao biti kompletan rekao nam je predsjednik udruge PUMA Marijan Crnjac.


Također, već dvije godine sami održavamo okoliš sjenice košnjom trave te čiščenjem okoliša. Apeliramo na sve mještane, pogotovo mlađu generaciju, da čuvaju i održavaju sjenicu, igralište i okoliš, jer sve je to napravljeno za sve nas zaključuje Marijan.






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI