Meksička večera za sedam osoba, ¨rockstar¨ juha, i tortilje s ljutim i blagim umakom

Meksička kuhinja
(FOTO: Wikipedia)

09.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6904

Došlo je ljetno vrijeme i velike vrućine, ali za osobe s normalnim tlakom donosimo meksičku večeru za četiri osobe.

Juha
sastojci: konzerva crvenog graha, 20 dag slanine, 2 žumanjka, 4 glavice luka, glavica češnjaka, vegeta, tetrapak rajčice (ili najbolje bočica rajčice mutti), čili papričice po želji, malo graška

Kako napraviti:  


Narezati slaninu na vrlo male kockice i spržiti ju na dosta ulja u loncu, izvaditi slaninu i ubaciti narezani luk (ne mora biti presitno), luk dinstati 10 minuta pa dodati češnjak u komadima, ubaciti otprilike pola litre vode i kuhati u zatvorenom loncu i nakon 10 minuta vratiti slaninu. Kuha se otprilike 20 min pa ubaciti grah (crveni), malo graška i rajčicu. Sve to još kuhati 10-15 minuta i ubaciti žlicu vegete i dva žumanjka da se zgusne(nikako ne bjelanjak). Tu kompaktnu masu ubaciti u mikser i smiksati sve. Vratiti iz miksera u lonac i dodati još nekih začina po izboru.


Ljuti umak
sastojci: pola kile mljevenog mesa, 2 glavice luka, konzerva slatkog kukuruza, čili papričice, pelati (konzerva narezane rajčice), malo vegete.

kako napraviti?

Naravno izdinstati luk (svi znate postupak) pa ubaciti mljeveno meso i čekati da se na brzinu ispeče(na srednje jakoj vatri. Ubaciti pelate i kuhati 10 min, pa ubaciti dvije narezane čili papričice. Kuhati 10 min pa ubaciti grah i kukuruz. Možete naravno i staviti prženu slaninu.

slatki umak (ne mora biti sladak):

sastojci: pola kile bijelog mesa piletina ili puretina, tri velike paprike, 2 konzerve crvenog graha, 2 konzerve kukuruza, malo pakiranje vrhnja za kuhanje, jedno kiselo vrhnje, 20 dag sira, malo majoneze.

Postupak: narezati meso na male kockice i dobro ga ispržiti, izvaditi meso i opet dinstati luk. Kad se luk izdinsta ubaciti sitno narezane komade paprike. To sve skupa kuhati 15 minuta pa vratiti ono hruskavo meso unutra. Još 5 minuta se kuha pa dodati kukuruz, grah i vrhnje za kuhanje. Još kuhati oko 5 min pa ide kiselo vrhnje i naribani sir. Čekati da to sve postane kompaktna masa kako bi se lakše punile tortilje. Dodati majoneze po želji ili ne dodati uopće.

Tortilje: Napraviti kao palačinke, ali bez jaja ili kupiti u jednom od trgovačkih lanaca. Dobar tek!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI