Robert Špehar novi trener požeške Slavonije!

Robert Špehar
(FOTO: NK Slavonija)

05.07.2016. | M.M./S.P.
Pregleda: 6025

Nogometni klub Slavonija iz Požege ima novoga trenera – Roberta Špehara, 46-godišnjeg Osječanina, proslavljenog hrvatskog nogometaša koji je u bogatoj karijeri igrao u šest zemalja, noseći dres francuskog Monaca, belgijskih Cluba Bruggea i Standarda iz Liegea, portugalskog Sportinga, grčkog Olympiakosa…, te hrvatskih prvoligaša Osijeka i Zagreba.

Špehar je s novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, a plave će u pripreme povesti u ponedjeljak 18. srpnja. Prije dolaska u Požegu, prošle je sezone, također u Trećoj HNL istok, vodio Višnjevac, spasivši ga od ispadanja iz lige.

– Hvala mom dosadašnjem klubu Višnjevcu, u kojem sam i počeo svoju trenersku karijeru. No, kako imam trenerskih ambicija i želim napredovati korak po korak, procijenio sam da je poziv iz Požege dovoljno ozbiljan, kao i cijeli projekt koji se ovdje gradi i odlučio sam doći, jer sam se prepoznao u tom afirmativnom nogometnom projektu. Zvali su me gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik kluba Krunoslav Prpić. Uvidio sam kako je NK Slavonija jedna jako dobra priča i siguran sam da ću moći pomoći i to ne samo kao trener, već i svojim dugogodišnjim iskustvom i brojnim poznanstvima – kazao je Špehar.






Naravno da se razgovaralo i rezultatskim planovima u iduće dvije godine, koliko bi naš poznati nogometaš trebao voditi plave s Orljave.

– U prvoj ćemo se godini konsolidirati, posložiti kockice kao treba i primaknuti se gornjem dijelu ljestvice, a drugoj sezoni ćemo napasti jedno od mjesta koje vodi u Drugu ligu. Mislim da Požega zaslužuje drugoligaša i da se cijela ta priča, satkana na zdravim temeljima, može vrlo lako i ostvariti – otkriva Špehar.

Predsjednik Slavonije, pak, otkriva zašto je došlo do promjene trenera u požeškom trećeligašu.

– Sada, kada smo omladinski pogon ustrojili na jednoj doista zavidnoj razini, želimo podignuti razinu seniorske momčadi, svjesni kako su rezultati prve momčadi ti koji stvaraju i podižu klupski imidž, dovlače gledatelje i sponzore. Mislim da smo dovođenjem poznatog imena poput Roberta Špehara napravili pravi potez i da će se to vidjeti od samoga početka, na svim područjima. Hvala našem dosadašnjem treneru Marijanu Bakuli, koji je proteklih godinu i pol vodio naše seniore. No, kako ipak nismo ostvarili rezultatski zacrtane ciljeve u protekloj sezoni, promjena je bila potrebna, a tako je odlučeno i na sastanku izvršnoga odbora – kazao je predsjednik Prpić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI