Dnevna ulaznica za odrasle na nove bazene bit će 20 kuna, a poludnevna 15 kuna.

Konferencija za novinare u Gradu Požegi
(FOTO: Tomislav Milanović)

05.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 21156

Novi Gradski bazeni u Požegi bit će otvoreni u nedjelju, 10. srpnja uz bogat popratni program. Pojedinosti oko otvorenja, radnog vremena, sadržaja i aktivnosti predstavili su danas gradonačelnik Vedran Neferović, direktorica Ureda turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak i ravnatelj Javne ustanove-Sportski objekti Požega, Goran Ribičić. U 11 sati na bazenima će se održati svečano otvorenje na kojem će sudjelovati važni gosti grada kao i svi oni koji su pridonijeli realizaciji projekta.

- U 13 sati bazeni se otvaraju za građane i tijekom cijelog popodneva za sve posjetitelje osiguran je zabavni i sportski program. U 13 sati Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar održat će sat akqa aerobika. U 14 sati počinje turnir u odbojci, a u 16 sati turnir u košarci. Oko 16.30 na pozornici će nastupiti Libreto bend iz Požege, kao uvod u glazbeni spektakularni koncert Lane Jurčević – rekla je Silvija Podoljak.




Gradonačelnik Neferović je pojasnio dimenzije olimpijskog bazena koje su 50x25 metara i manjeg bazena koje su 25x12 metara. Opremljeni su s filtracijom vode, novim svlačionicama, sanitarnim čvorovima, ugostiteljskim objektom, parkirališnim prostorom za 54 nova mjesta, sportskim terenima za odbojku na pijesku, košarkaško igralište i uskoro novo dječje igralište.




- Ulaganje je vrijedno 13 milijuna kuna i bilo je potrebno zbog standarda vremena u kojem živimo, zbog naših sugrađanki i sugrađana i zbog naše mladosti u ovom gradu. Ne postavlja se pitanje higijene, sigurnosti i dotrajalosti, već imamo nešto što je odavno u ovom gradu trebalo biti, nešto na što možemo biti ponosni – rekao je Neferović.

Istaknuo je da će na dan otvorenja poludnevna ulaznica biti 15 kuna, a sav prihod koji se ostvari toga dana ide kao pomoć djevojčici Anamariji Bešlić iz Golobrdaca koja ima zloćudni tumor na mozgu.

- Ona je jedino dijete obitelji Bešlić koja ima jako visoke troškove liječenja. Pozivam goste i posjetitelje da daju svoj obol ovoj humanitarnoj akciji. Već u ponedjeljak krenut će škola plivanja koja će biti besplatna i djeci koja sudjeluju u školi plivanja ulaz na bazen u tom periodu je besplatan – dodao je Neferović.

Ravnatelj Javne ustanove-Sportski objekti, Goran Ribičić pojasnio je razlog porasta cijene ulaznice naspram prošle godine. Naime ulaz za djecu do pet godina je besplatan, za djecu od pet do 15 godina cijena ulaznice je pet kuna, dnevna karta za odrasle bit će 20 kuna, a poludnevna ulaznica 15 kuna.

- Cijena ulaznica bit će skuplja u odnosu na prethodnu jer je javna ustanova ušla u sustav PDV-a u velikoj mjeri zaslugom bazena. Prošle godine bazen, osim što je pokrio svoje održavanje, nešto novaca je i prihodovao. Još uvijek ćemo biti najjeftiniji u okruženju u odnosu na druge gradove, Slavonski Brod, Lipik i Daruvar – rekao je Ribičić.



Radno vrijeme bazena je svakim danom od 8 do 20 sati, a zbog interesa javnosti petkom i subotom održavat će se noćno kupanje od 21 do 23 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI