Pogledajte spot za autorsku pjesmu ¨Moj svijet¨ mladog pjevača Mateja Plavčeka

Matej Plavček
(FOTO: Iz privatne kolekcije M.Plavček)

05.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6549

Matej Plavček iz Pakraca glazbom se bavi još od osnovnoškolskih dana. Počeo je pjevati po školskim priredbama, a kako su pohvale dolazile tako je i nastavio s pjevanjem. Tijekom posljednjih pet godina prošao je više stilova glazbe. Od popa, rocka, dance-a, tamburaške glazbe da bi se sada okušao u baladama. Nedavno je snimio spot za svoju autorsku pjesmu "Moj svijet".



- Svatko ima bar jednu neostvarenu ljubav, tako da će se sigurno mnogi pronaći u pjesmi. Spot je radila produkcijska kuća Art-film iz Matulja, a snimali smo na više lokacija u gradu Kastav pored Rijeke i u Opatiji. Singl Moj svijet izlazi pod izdavačkom kućom Friš records – pojašnjava nam Matej.





Glazbu i tekst za pjesmu "Moj svijet" napisao  je Matej , dok je za aranžman zaslužan Kristijan Brodar iz Osijeka. Pjesma govori o tome kako i kad se ljubav ugasi, prekine ljubavna veza, da i dalje postoji nada da će se ta ljubav ponovo vratiti i ostvariti jer jedna strana i dalje želi da sve vrati onako kako je bilo na početku i da ta ljubav još uvijek traje i da se ne zaboravlja.

- Glazba je moj život, ali pored glazbe tu je i Učiteljski studij u Rijeci. Nakon završetka faksa bit ću Magistar primarnog obrazovanja i radit ću s djecom od 1.-4. razredna osnovne škole. Volim taj fakultet i mogu reći da je s djecom najljepše raditi – rekao je Matej.

Svoje najveće uspjehe pripisuje tamburaškoj glazbi, ali s novim zvukom, kao što je balada "Moj svijet" vidi pomak, u pjevačkom smislu, a i sada kako kaže pratimo jednog odraslog Mateja koji u svoje interpretacije unosi emocije i uspješno ih prenosi na publiku. Završio je i Glazbenu školu "Brune Bjelinskog" u Daruvaru-smjer solo pjevanje.



- Glazba je istinska umjetnost, pogotovo pjevanje i ona nam omogućuje divno komuniciranje s drugima i prenošenje emocija. Tako sam, 2011.godine izdao svoju prvu pjesmu i s time je moja ozbiljnija, samostalna pjevačka karijera počela – priča nam Matej.

Njegova prva autorska pjesma je veliki tamburaški hit "Poljubi me" koja je predstavljena na tri festivala zabavne glazbe; "Darfest" u Daruvaru, "Zlatne note" u Križevcima i "Music and poetry fest" u Fužinama. Zatim je izdao dvije dance pjesme "Raznesi srce pjesmom" i "Salute" koja je također predstavljena na prvom i drugom spomenutom festivalu. Planova za album još nema, najbitnije mu je kaže da i dalje radi kvalitetne i slušane pjesme.

- Uzora u glazbi nemam, ali mogu reći da stil koji najviše volim i preferiram, kako u novoj, tako i u budućim pjesmama, je stil Sergeja Četkovića. Vrhunski kantautor i vrhunski pjevač. Što se tiče uzora, to je uvijek moja obitelj koja me u glazbi podržava od prvog dana – podijelio je s nama Matej.



Kaže kako se ne bi volio baviti samo glazbom jer ne voli biti ograničen na samo jedan segment. Vrlo je kreativna i komunikativna osoba kako kaže i treba nešto što bi radio svaki dan, a ne samo vikendima kao što je pjevanje.

- Mnogo je nas mladih pjevača koji pokušavaju izgraditi velike karijere u Hrvatskoj. Prije svega to je jako skup "sport" i treba mnogo financijskih sredstava i odricanja da bi se nešto postiglo. Kad nešto voliš, kao ja glazbu, trudiš se jako da sve svoje želje, ambicije i ostvariš – rekao je za kraj Matej. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI