Pogledajte spot za autorsku pjesmu ¨Moj svijet¨ mladog pjevača Mateja Plavčeka

Matej Plavček
(FOTO: Iz privatne kolekcije M.Plavček)

05.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6551

Matej Plavček iz Pakraca glazbom se bavi još od osnovnoškolskih dana. Počeo je pjevati po školskim priredbama, a kako su pohvale dolazile tako je i nastavio s pjevanjem. Tijekom posljednjih pet godina prošao je više stilova glazbe. Od popa, rocka, dance-a, tamburaške glazbe da bi se sada okušao u baladama. Nedavno je snimio spot za svoju autorsku pjesmu "Moj svijet".



- Svatko ima bar jednu neostvarenu ljubav, tako da će se sigurno mnogi pronaći u pjesmi. Spot je radila produkcijska kuća Art-film iz Matulja, a snimali smo na više lokacija u gradu Kastav pored Rijeke i u Opatiji. Singl Moj svijet izlazi pod izdavačkom kućom Friš records – pojašnjava nam Matej.





Glazbu i tekst za pjesmu "Moj svijet" napisao  je Matej , dok je za aranžman zaslužan Kristijan Brodar iz Osijeka. Pjesma govori o tome kako i kad se ljubav ugasi, prekine ljubavna veza, da i dalje postoji nada da će se ta ljubav ponovo vratiti i ostvariti jer jedna strana i dalje želi da sve vrati onako kako je bilo na početku i da ta ljubav još uvijek traje i da se ne zaboravlja.

- Glazba je moj život, ali pored glazbe tu je i Učiteljski studij u Rijeci. Nakon završetka faksa bit ću Magistar primarnog obrazovanja i radit ću s djecom od 1.-4. razredna osnovne škole. Volim taj fakultet i mogu reći da je s djecom najljepše raditi – rekao je Matej.

Svoje najveće uspjehe pripisuje tamburaškoj glazbi, ali s novim zvukom, kao što je balada "Moj svijet" vidi pomak, u pjevačkom smislu, a i sada kako kaže pratimo jednog odraslog Mateja koji u svoje interpretacije unosi emocije i uspješno ih prenosi na publiku. Završio je i Glazbenu školu "Brune Bjelinskog" u Daruvaru-smjer solo pjevanje.



- Glazba je istinska umjetnost, pogotovo pjevanje i ona nam omogućuje divno komuniciranje s drugima i prenošenje emocija. Tako sam, 2011.godine izdao svoju prvu pjesmu i s time je moja ozbiljnija, samostalna pjevačka karijera počela – priča nam Matej.

Njegova prva autorska pjesma je veliki tamburaški hit "Poljubi me" koja je predstavljena na tri festivala zabavne glazbe; "Darfest" u Daruvaru, "Zlatne note" u Križevcima i "Music and poetry fest" u Fužinama. Zatim je izdao dvije dance pjesme "Raznesi srce pjesmom" i "Salute" koja je također predstavljena na prvom i drugom spomenutom festivalu. Planova za album još nema, najbitnije mu je kaže da i dalje radi kvalitetne i slušane pjesme.

- Uzora u glazbi nemam, ali mogu reći da stil koji najviše volim i preferiram, kako u novoj, tako i u budućim pjesmama, je stil Sergeja Četkovića. Vrhunski kantautor i vrhunski pjevač. Što se tiče uzora, to je uvijek moja obitelj koja me u glazbi podržava od prvog dana – podijelio je s nama Matej.



Kaže kako se ne bi volio baviti samo glazbom jer ne voli biti ograničen na samo jedan segment. Vrlo je kreativna i komunikativna osoba kako kaže i treba nešto što bi radio svaki dan, a ne samo vikendima kao što je pjevanje.

- Mnogo je nas mladih pjevača koji pokušavaju izgraditi velike karijere u Hrvatskoj. Prije svega to je jako skup "sport" i treba mnogo financijskih sredstava i odricanja da bi se nešto postiglo. Kad nešto voliš, kao ja glazbu, trudiš se jako da sve svoje želje, ambicije i ostvariš – rekao je za kraj Matej. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI