Streličari Hrvatskog viteškog reda Templara s gostima imali neslužbeno takmičenje

Streličari-engleski dugi drveni luk
(FOTO: Mladen Mirković)

03.07.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3474

Streličari Hrvatskog viteškog reda Templara iz Požege jučer su s gostima iz Orahovice i Đurđevca održali u Vetovu neslužbeno takmičenje streličarstva u disciplini dugi engleski drveni luk.

Vetovo je templarsko mjesto koje je nastalo kod utvrde u Vetovu koja se je zvala Veteri Castra iz 13 stoljeća. To je tradicija koja je u hrvatskoj vrlo zamjetna međutim nedovoljno popularizirana. Hrvatski viteški red Templara danas nastavlja tu tradiciju i vrlo dobro surađujem s povijesnim postrojbama koji u svojim sastavima imaju sekcije streličara iz vremena templara.

-Evo već drugu godinu za redom nastavlja se tradicija, a ove godine su došli gosti iz Orahovice i Đurđevca. Danas nije neko službeno takmičenje, ali su došli uveličati manifestaciju 2. Ribarskih večeri u Vetovu i prezentirati puku upravo tu tradiciju staru osam stoljeća koja još nije dovoljno zaživjela u hrvatskoj, ali evo uz napore svih nas to ide polako naprijed. - rekao nam je Vinko Lisac veliki prior hrvatskog viteškog reda Templara






Pobjednicima u streličarstvu pehare je dodijelio požeško- slavonski župan Alojz Tomašević.

Prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji osvojio je Milan Mihelčić.




Dok je prvo mjesto u ekipnoj kategoriji osvojila streličarska udruga Sv. Juraj iz Đurđevca.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI