¨Preporučujem svima ovaj sport, svidjet će vam se provjera vlastitih maksimuma¨

Ivan Del Vechio i Patricia Januš
(FOTO: Tomislav Milanović)

02.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5715

Ivan Del Vechio 16 godišnji je powerlifter iz Požege, još jedan u nizu od velikih nada Powerlifting kluba Body Art. On taj sport trenira manje od godinu dana, a već ima zavidne rezultate i podiže dosta zahtjevne kilaže. Prije pola godine bio je drugi u Hrvatskoj u svojoj kategoriji, a na natjecanju u Đurđevcu je pomeo konkurenciju.



- Natjecanje je bilo solidno, nije bilo puno natjecatelja, ali konkurencija je bila jaka. Održano je u Đurđevcu u hotelu Picok, a ja sam nastupio u kategoriji kadeta do 93 kilograma. Osvojio sam prvo mjesto u kategoriji i prvo mjesto u kadetima općenito – rekao je Ivan.

U odnosu na državno prvenstvo iznimno je popravio svoje rezultate, pogotovo u mrtvom dizanju gdje je podigao 40 kilograma više.


- U Pitanju je naporan trening. Nikada nisam odustajao, zacrtao sam si to kao cilj i to sam i napravio. Svakim treningom napredujem sve više, jedem pravilno, treniram i ne odustajem. Ne treniram svaki dan jer to nije takav sport, ali četiri puta tjedno se može. Kad bi svaki dan trenirao došlo bi do prevelikog zamora mišića – priča nam Ivan.




Kaže kako se powerliftingom planira baviti što duže, koliko mu to vremenski i planski dopušta škola i budući upis na fakultet. U čučnju mu je rekord 170 kilograma, u bench pressu je 115 kilograma , a u mrtvom dizanju 220 kilograma što je ukupno za 16-godišnjaka impresivnih 505 kilograma.

- Čim dođem kući iz popodnevne smjene odlazim direktno u teretanu na trening. Odricanja postoje, alkohol ne pijem jer se to ne preporučuje uz sport. Ne upuštam se previše u večernje izlaske, ne zato što ne bih smio nego to mi i nije nekakav prioritet. Poručio bih svim vršnjacima ili mlađim kolegama da dođu na trening i probaju se baviti ovim sportom. Zasigurno će im se svidjeti provjeravanje svojih maksimuma – rekao je za kraj Ivan.

- Pred Ivanom ako ovako nastavi je svijetla budućnost. On je u šest mjeseci toliko popravio dizanja da sam iznimno zadovoljan. Tu treba dosta pohvaliti i Patriciju Januš koja je s njim odradila dobar dio treninga. Zajedničkim snagama odredili smo put kojim trebamo ići i to se odrađuje u pravom smjeru. On je u šest mjeseci podigao 40 kilograma više u mrtvom dizanju što je stvarno za svaku pohvalu – zadovoljan je trener Robert Međugorac.



Zadovoljan je i nastupom članova PLK Body Art u Đurđevcu, gdje su imali pravu berbu medalja. Žao mu je jedino što je Patricija Januš bila pod ozljedom pa joj je izmakla apsolutna pobjeda u kategoriji žene open, ali i u ne stopostotnom izdanju je uspjela osvojiti prvo mjesto u svojoj kategoriji.  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI