Radni sastanak s pučkom pravobraniteljicom

Lora Vidović i Alojz Tomašević
(FOTO: Požeško-slavonska županija)

01.07.2016. | T.M./Požeško-slavonska županija
Pregleda: 3050

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović jučer je posjetila Požeško-slavonsku županiju prilikom čega je održan radni sastanak sa županom Alojzom Tomaševićem, njegovim zamjenikom Miroslavom Grozdanićem i s pročelnicima odjela županije.



Cilj sastanka bio je identificirati izazove s kojima se suočavaju građani u svom svakodnevnom životu, ali i kako bi približili instituciju pučkog pravobranitelja što širem broju dionika na regionalnoj i lokalnoj razini. U prosincu prošle godine povodom Međunarodnog dana ljudskih prava pučka pravobraniteljica organizirala je konferenciju na državnoj razini pod nazivom "Daleko od grada – i od prava? Ljudska prava u ruralnim područjima".


Rasprava je pokazala kako su neodgovarajuće zdravstvene i socijalne usluge, udaljenost ustanova, slabo opremljene škole, neadekvatna mreža javnog prijevoza i nedostatak odgovarajućih mogućnosti zapošljavanja samo dio problema s kojima se susreću stanovnici ruralnih područja diljem Hrvatske, pri čemu su posebno ugrožene ranjive skupine našeg društva: starije osobe, djeca, osobe s invaliditetom i žene.




Tom prigodom župan je upoznao pučku pravobraniteljicu sa stanjem u Požeško-slavonskoj županiji prilikom čega je rekao kako većina osnovnih i srednjih škola rade odličan posao te županija surađuje s njima na njihovoj obnovi i podupiranju u radu.



- Građani ruralnih područja na prostoru naše županije imaju izgrađenu prometnu i vodovodnu infrastrukturu te odvodnju. Odnos prema nacionalnim manjinama je na zavidnoj razini čime su zadovoljena sva ljudska prava i potrebe. "Požeško-slavonska županija će i dalje činiti sve kako bi zaštitila socijalna i ekonomska prava naših stanovnika kao što je to činila i u prošlosti bez obzira koliko velike prepreke bile ispred nas  – rekao je župan Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI