Priopćenje nezavisnog vijećnika Kazimira Baloga nastavno na sjednicu Gradskog vijeća Požege

Nezavisni vijećnik Kazimir Balog
(FOTO: Ivan Vlahović)

29.06.2016. | I.V.
Pregleda: 5859

U našu redakciju je pristiglo priopćenje nezavisnog vijećnika Kazimira Baloga nastavno na sjednicu Gradskog vijeća Grada Požege. Pristiglo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Da ne moramosvi misliti jednako pokazala je posljednja sjednica Gradskog vijeća na kojojsam dao svoje viđenje Odluke Grada Požege o prodaji nekretnine Veleučilištu uPožegi za potrebe Studentskog doma.

Tada sam javno, a stojim i nadalje iza svogstava, izjavio kako je autonomno pravo VUP-a u donošenju odluka koje ima svojatijela upravljanja; Stručno vijeće, Upravno vijeće i dekana. Tako poštujem injihovu nakanu za izgradnjom Studentskog doma kao i Grada Požege za prodajomzemljišta ako se iskaže interes. Ono na što sam upozorio je predviđena lokacijaza spomenuti objekt, tj. ispred novog gradskog bazena.


Smatram kako je bazenveć ionako "zarobljen" na nekoliko obližnjih objekata, dva pomoćna objekta uizgradnji i Gradskom kuglanom te bi planirani Studentski dom (koji dobranoulazi u prostor sadašnjeg Gradskog bazena) dodatno umanjio vizuru novog i toskupog bazena. Tada sam na Gradskom vijeću ustvrdio kako postoje još nekeatraktivne lokacije, poput zemljišta predviđenog za nikada izgrađenu novuGradsku tržnicu u Priorljavskoj ulici.


Dobivenim odgovorom kako je ta lokacija"sumnjiva" zbog spora sa tvrtkom Adamo nisam zadovoljan i smatram kako se slučaj Adamo trebao već davnookončati. Osim toga, žao mi je što niti jedan gradska vlast nije dosada stupilau kontakt sa Ministarstvom obrane o eventualnim prostorima unutar požeškeVojarne, koja nije napuštena kao u nekim drugim gradovima ali možda postojeprostori koji se mogu iskoristiti. Smatram kako se ne smije ponoviti pogreškukao sa novom zgradom Gimnazije.

Na sjedniciGradskog vijeća upozorio sam i na problem ugradnje razdjelnika u preostale zgradenaselja Babin vir nakon što je proteklih dana tamošnjim stanarima stiglo ipismo tvrtke "Komunalac" u kojem podsjećaju o obvezi ugradnje do 31. prosinca2016.

Tada sam izjavio, a to tvrdim već nekoliko godina, kako je "guranje" tihrazdjelnika u stanove građana Hrvatske jedna od najvećih prijevara u suvremenojHrvatskoj koja je omogućila da svega dvije tvrtke zarade milijune kuna. Istogdana (27.lipnja), ministar tehničke Vlade RH Tomislav Panenić suspendirao jespornu odredbu, što je i meni dalo zadovoljštinu kako sam sve ove godine bio upravu.

Žao mi je što je većina zgrada u Babinom viru, odnosno korisnikazajedničkog sustava grijanja proteklih godina ugradila razdjelnike u stanovečiji veći dio vlasnika sada ima problema tijekom sezone grijanja. Da su bilisamo malo strpljiviji…"

S poštovanjem,

Nezavisni vijećnik Gradskogvijeća Grada Požege Kazimir Balog

U Požegi, 29. lipnja 2016.god.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI