Raspored programa - Ljeto u knjižnici 2016

Ljeto u knjižnici 2016.
(FOTO: Mladen Mirković)

29.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 2975

"Ljeto u knjižnici 2016." je tradicionalni program koji u pravilu traje čitav srpanj i kolovoz. Ove godine od 2.srpnja do 5.rujna sastavljen je od niza programa i manifestacija za sve dobne skupine s posebnim naglaskom na djecu svake godine pa tako i ove.

2. srpnja kreće se s tradicionalnom aktivnošću u knjižnici koja se zove "Knjižnica bez zidova", a održati će se u pješačkoj zoni u Lermanovoj ulici od 9 do 13 sati. Nudit ćemo kompletnu knjižničnu uslugu. Iznesti ćemo preporučenu literaturu za čitanje i priredili smo aktivosti za djecu, mlade i odrasle.

Za djecu smo pripremili dvije aktivnosti prva je likovno kreativna aktivnost koja se zove "Leteći zmajevi", a druga će biti bazirana na okosnicu Shakespearevog djela, metoda je prepričavanja i zove se "Čitav svijet je pozornica".
Za mlade smo prvi puta ove godine pripremili aktivnost, a radi se o kvizu s nazivom "Kviz za mlade KZM" gdje će se ispitivati njihova znanja iz opće kulture s naglaskom na film i glazbu.
Za odrasle je pripremita aktivnost "Čitam" gdje se radi o javnom čitanju recenzija preporučenih knjiga s područja beletristike


Ovoga ljeta od 4. do 29. srpnja po prvi puta nastupamo s idejom "Otvorene knjižnice" tako da ćemo čitav srpanj u pješačkoj zoni u Cehovskoj ulici imati jednu malu knjižnicu na otvorenom i to svakim radnim danom od 9 do 13 sati gdje će građani moći posuditi ponuđene knjige. I u tomu vremenu također će građani moći donirati novac za knjižnične potrebe za sljedeću godinu. - govori nam Aleksandra Pavlović ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega





Svake nam se godine dogodi da nam korisnici traže više knjiga tijekom godišnjih odmora za čitanje nego što mi imamo u našim pravilima pa smo se tako odlučili za akciju "Čitam na kvadrat", a ona traje tijekom cijeloga ljeta odnosno tijekom perioda ljeta u knjižnici, a to znači da ukidamo ograničenja na broj posuđenih knjiga.

Ove godine je i glazbeni odjel pripremio program kojemu je naglasak uglavnom na filmu tako da svaki utorak i četvrtak imamo i projekcije s tim da će utorkom biti komedije, a četvrtkom horori s početom u 17 sati. Popis filmova će biti dostupan na facebooku stranici knjižnice i web stranici knjižnice.

Za djecu će se četvrtkom održavati redovita aktivnost "Pričaonica" s početkom u 17 sati. 19 srpnja je likovna radionica "Oslikavanje", a 23 kolovoza interaktivna radionica "Paukova mreža".

Svi građani su pozvani da dođu i pridruže nam se u svim ovim aktivnostima i akcijama, a sve pod parolom "UČINITE nešto za SEBE ovog ljeta... ČITAJTE!". - poručila je Aleksandra


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI